Snaga Jadranskog mora u Aqua Maris® Hypertonic spreju za nos

Blagotvorni učinak morske vode na ljudsko zdravlje poznat je od davnina. Jadransko more visoke je čistoće i izrazito povoljnog sastava minerala, koji podržavaju fiziološki status sluznice. U odnosu na morsku vodu iz oceana Jadransko more bogatije je ionima natrija, kalcija, magnezija i klora – preko 80 esencijalnih minerala i oligoelemenata daju pravi sklad koji je nemoguće umjetno stvoriti. Kada bi se na vagu stavile prednosti morske vode u njezi nosne sluznice u odnosu na samu fiziološku otopinu, vaga bi višestruko prevagnula na stranu morske vode, što između ostaloga potvrđuju i brojne domaće i strane studije.

Osmolalnost je važno fizikalno i biološko svojstvo tekućina i otopina. Radi se o broju molova otopljenih tvari u jednom kilogramu otapala. Osmolalnost i koncentracija otopljenih tvari u tekućinama određuju osmotski tlak kao osnovu kretanja tekućine iz područja manje u područje veće koncentracije. Volumni udio soli u Jadranskom moru iznosi otprilike 3,3 % te je osmolalnost morske vode kao takve višestruko veća od osmolalnosti fiziološke otopine, odnosno tjelesnih tekućina, primarno krvnog seruma. Kada takva hiperosmotska morska voda uđe u nosnu šupljinu, svojim osmotskim gradijentom izvlači tekućinu iz sluznice nosa. Voda iz začepljenog nosa i sluznice prelazi na mjesto veće koncentracije soli te se na taj prirodni način odvija dekongestija. 

Aqua Maris® Hypertonic sprej za nos dodatno je razrijeđen vodom pa sadrži još manji udio soli od 2,1 % – na taj je način razlika osmotskih tlakova još nježnija za sluznicu nosa. Aqua Maris® Hypertonic dolazi u inovativnom BoV (engl. Bag on Valve) formatu te posebnim pacifika aplikatorom, koji sprečava preduboko, neugodno i samim time bolno umetanje u nos. Reguliran je i potisni tlak kojim razrijeđena otopina morske vode izlazi iz bočice. BoV spremnik dodatno koristi neutralan i ekološki siguran dušik kao potisni plin. Iako fine čestice morske vode podsjećaju na aerosol, one to nisu jer se dušik ne miješa sa sadržajem spreja, već sa svih strana unutar bočice istiskuje spremnik s morskom vodom.

Odčepite začepljeni nos na prirodan način uz Aqua Maris® Hypertonic sprej za nos. Blago hipertonična otopina osmotskim gradijentom izvlači tekućinu iz nosne sluznice. Sprej je 100 % prirodnog sastava i bez aditiva i konzervansa, a dolazi u bočicama od 50 i 125 ml.

Povezani proizvodi

Aqua Maris Hypertonic, sprej za nos

Aqua Maris Hypertonic, sprej za nos

Sprej za nos Aqua Maris Hypertonic na prirodan način odčepljuje nos kod prehlade, gripe ili alergije. Zbog visoke koncentracije soli, hipertonična otopina uklanja višak tekućine iz sluznice nosa po principu osmotskog gradijenta, smanjuje njezino oticanje i olakšava disanje kroz nos. Prikladan je za odrasle i djecu stariju od jedne godine te siguran za primjenu kod trudnica.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.