Snaga Jadranskog mora u spreju za nos Aqua Maris Classic

Blagotvorni učinak morske vode na ljudsko zdravlje poznat je od davnina. Jadransko more visoke je čistoće i izrazito povoljnog sastava minerala koji podržavaju fiziološki status sluznice nosa, koja predstavlja prvu liniju obrane respiratornog sustava od vanjskih utjecaja, mikroorganizama i virusa. Mukocilijarni klirens, odnosno usklađeno pomicanje trepetljika u nosu, osnovni je mehanizam kojim organizam eliminira i čisti udahnute patogene s površine respiratornog epitela. U tome uvelike pomaže sprej Aqua Maris Classic, izotonična otopina 100 % prirodnog sastava, bez aditiva i konzervansa, koja vlaži i njeguje sluznicu nosa te ispire bakterije i viruse.

Jadransko more visoke je čistoće i izrazito povoljnog sastava minerala koji podržavaju fiziološki status sluznice nosa. U odnosu na morsku vodu iz oceana, bogatije je ionima natrija, kalcija, magnezija i klora:

  • poboljšava mukocilijarni klirens, razrjeđuje sluz te smanjuje suhoću nosne sluznice,
  • iskazuje antiseptični i antibakterijski učinak, smanjuje preosjetljivost, regenerira atrofičnu sluznicu,
  • uspostavlja elektrolitsku ravnotežu u epitelnim stanicama.

Sluznica nosa služi kao prva linija obrane respiratornog sustava od vanjskih utjecaja, mikroorganizama i virusa. U tome veliku ulogu igra mukocilijarni klirens – radi se o usklađenom pomicanju trepetljika u nosu, što je osnovni mehanizam kojim organizam eliminira i čisti udahnute patogene s površine respiratornog epitela. Odgovarajuća hidratacija mukoznog sloja nužna je za učinkoviti transport mukoze, a samim time i čestica prašine i "zarobljenih" patogena. S druge strane, dehidracija uzrokovana suhim zrakom u okruženju dovodi do smanjene pokretljivosti cilija i značajno niže stope klirensa u mukozi "zarobljenih" patogena. S obzirom na aktualnu pandemijsku situaciju, mukocilijarni klirens ima važne implikacije u borbi protiv virusa SARS-CoV-2. Pregled recentne literature na temu aktualnog koronavirusa svakako ukazuje na to da ispiranje nosa slanim otopinama može pomoći u borbi protiv infekcije.

Sprej Aqua Maris Classic izotonična je otopina 100 % prirodnog sastava, bez aditiva i konzervansa, koja vlaži i njeguje sluznicu nosa te ispire bakterije i viruse. Jedinstveni sastav minerala i mikroelemenata iz jadranske morske vode na jednostavan i djelotvoran način osnažuje lokalni imunitet nosne sluznice i pojačava otpornost cijelog organizma.

Povezani proizvodi

Aqua Maris Classic, sprej za nos

Aqua Maris Classic, sprej za nos

Izotonična otopina najčišće morske vode iz Jadrana. Aqua Maris namijenjen je svakodnevnoj higijeni i ovlaživanju nosa, zdravom disanju svakoga dana i svake noći. Dostupan je u praktičnoj bočici s nježnim raspršivanjem.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.