Treba li zanemariti bol u koljenu?

Osteoartritis je upalna i progresivna bolest zglobova pri čemu dolazi, u konačnici, do njihova propadanja. U patofiziološkoj pozadini osteoartritisa jesu degeneracija hrskavice i upala sinovije. Bolest se uglavnom počinje javljati oko 30. godine života, a incidencija se povećava s godinama. Čest je uzrok invaliditeta u svijetu, bolovanja i invalidskih mirovina. Točni uzroci nisu u potpunosti poznati, no postoje razni aspekti koji povećavaju rizik i incidenciju – genetske predispozicije, traume i ozljede, upale zglobova, prehrana, povišena tjelesna masa, prehrana itd.

Prema ESCEO-ovim smjernicama (ESCEO = Europsko društvo za kliničke i ekonomske aspekte osteoartroze, osteoartritisa i muskuloskeletnih bolesti), osnovni preduvjet, odnosno nulti korak, jesu edukacija, tjelovježba i mršavljenje. Prvi je korak farmakološki, u vidu uzimanja tzv. simptomatskih sporodjelujućih lijekova za osteoartritis (eng. SYSADOA). Jedan od predstavnika te skupine je glukozaminsulfat u dozi od 1500 mg.

No nisu svi glukozamini isti – dolaze u različitim kemijskim oblicima soli i kristalnih konfiguracija. Prema istraživanjima superioran oblik glukozamina upravo je kristalizirani glukozaminsulfat. Osim po svojim svojstvima kristalizirani glukozaminsulfat u dozi od 1500 mg pruža optimalne rezultate u liječenju osteoartritisa i njegovih simptoma, u prvom redu boli.

Metaspon je bezreceptni lijek koji sadrži upravo 1500 mg kristaliziranog glukozaminsulfata. Dolazi u pakiranju od 30 vrećica koje se otapaju u čaši vode. Ugodnog je okusa limuna te je uz dobar sigurnosni profil pogodan za dugotrajniju uporabu.

Povezani proizvodi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.