Viset kapi - rješenje za crvenilo oka

Svi smo barem jednom u životu imali crvene oči – od dugog gledanja u ekran, od nespavanja, a možda i od alergija. Uglavnom nam ne smeta, osim ako nema popratnih simptoma poput peckanja. Često nas i ljudi oko nas znaju upozoriti na „estetiku” naših očiju. Kakva god bila situacija, postoji rješenje u obliku tetrizolinskih kapi, a zove se Viset.

Crvenilo oka ima različite uzroke. Situacije koje mogu dovesti do crvenila oka dugotrajna su gledanja u ekrane, vjetar i klima-uređaji, dim, prašina, klorirana voda u bazenima i slično. U tim se slučajevima događaju proširenja krvnih žilica u oku, odnosno na površini oka. Postoji i mogućnost puknuća malih kapilara u oku pri čemu dolazi do izlijevanja krvi u bjeloočnici. Uzroci tome mogu biti naprezanja prilikom većih fizičkih napora, kihanja, kašljanja i povraćanja, no srećom, problem nestaje za nekoliko dana ili, u ekstremnijim slučajevima, nekoliko tjedana. 

Tetrizolinklorid, kao simpatomimetik, djeluje tako da dovodi do kontrakcije i dekongestije krvnih žila na površini oka. Uz kontrakciju dolazi i do dekongestije žila, što dovodi do smanjenja crvenila oka. Tetrizolinklorid stimulira alfa-adrenergične receptore odgovorne za takav učinak. Koristi se i za smanjenje drugih povezanih simptoma povezanih poput blagih nadražaja, svrbeža i smetnji kod alergijskog konjunktivitisa.

Viset kapi za oči dolaze u bočicama od 10 ml s posebnim 3K aplikatorom, koji osigurava sterilnost kapi minimalno 28 dana. Zbog spomenutog aplikatora Viset kapi ne sadržavaju konzervanse te je moguće precizno doziranje i korištenje, gdje jedan „klik” aplikatora propušta samo jednu izlaznu kap, pa ne dolazi do bespotrebnog trošenja tekućine i mogućnosti unosa prevelike doze. Viset je moguće koristiti zajedno s kontaktnim lećama uz razmak od 15 minuta nakon njegove primjene. Primjenu Viseta dulje od 3 dana potrebno je vršiti uz liječnički nadzor.

Povezani proizvodi

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina

Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, bez konzervansa, namijenjene su uklanjanju crvenila i dekongestiji sluznice oka, kod nadražaja i crvenila koji nisu uzrokovani infekcijom, nego su posljedica: iritacije zbog npr. dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti, alergijske reakcije oka npr. sezonska alergija, alergija na pelud. 

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.