Zaposlenici JGL-a prikupili igračke za djecu u KBC-u Kantrida
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Zaposlenici JGL-a prikupili igračke za djecu u KBC-u Kantrida

1 min čitanja Objavljeno: 19.12.2017.

Dječja igra smatra se jednom od najvažnijih mjera prevencije koju je potrebno provoditi kako bi se smanjio fizički i emocionalni stres koji dijete proživljava za vrijeme boravka u bolnici. Vrtić pri dječjoj bolnici Kantrida djeluje od 1951. godine, a sastoji se od dvije igraonice u kojima mjesečno boravi šezdesetak djece. Jedna se nalazi na odjelu rehabilitacije, dok se druga, otvorena u rujnu 2017., nalazi na odjelu hematologije i onkologije.

Uloga stručnjaka koji se bavi igrom djece u bolnici uključuje organizaciju igrovnih aktivnosti, pružanje potpore obitelji bolesnog djeteta, emocionalno pripremanje djeteta za medicinske postupke, preveniranje pojave anksioznosti u djeteta, poticanje djetetovih mehanizama suočavanja s liječenjem i sudjelovanje u radu bolničkog tima. Sve nabrojeno puno je lakše uz adekvatnu igračku – igračke pomažu djeci razviti motoričke, socijalne, komunikacijske i druge vještine. Mali pacijenti igrajući se razvijaju, istražuju, otkrivaju, uče, kreću se i razumijevaju svijet oko sebe.

U sklopu korporativne humanitarne akcije, zaposlenici JGL-a tijekom prosinca su prikupili nekoliko stotina igračaka za djecu u KBC-u Kantrida i ostvarili timsku želju da bolnica bude nasmijano, toplo i humano mjesto za liječenje djece!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.