Otorinolaringologija

Zaštita od virusa uz Aqua Maris sprejeve za nos

Blagodati morske vode znaju se oduvijek, a intenzivnije se u terapiji koriste od 19. stoljeća. Danas je jasno da je uz preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19, osim pojačane osobne higijene, fizičke udaljenosti, te pravilnog nošenja maski, važno održavati sluznice očiju i nosa vlažnima. Jer, samo je tako moguća njihova obrambena funkcija. To posebno vrijedi za sluznicu nosa, koja  ima višestruku zadaću čišćenja, vlaženja i zagrijavanja udahnutog zraka. Oštećena sluznica zbog upale, devijacije septuma, operacije, aero zagađenja, suhog zraka i sl. otvara put virusima, bakterijama, toksinima i alergenima ka donjim dišnim putevima i razvoju bolesti.

Kada je riječ o prevenciji, JGL u svom portfelju nudi Aqua Maris Clean sprej za nos, izotoničnu, pročišćenu, morsku vodu bogatu mineralima i oligoelemetima koja, osim što uklanja nečistoće, alergene, bakterije i viruse iz nosa, povoljno djeluje na sluznicu nosa, regenerira je i potiče rad cilija. Sprej ne sadrži konzervanse i aditive, mogu ga koristiti i trudnice, dojilje te stariji ljudi.

Djeci smo namijenili Aqua Maris Baby sprej za nos, također izotoničnu otopinu koja se nježno raspršuje u nosnice pomoću anatomski prilagođenog aplikatora. Proizvod ne sadrži aditive niti konzervanse pa se može koristiti od najranije dobi.

Povezani proizvodi

Aqua Maris Baby, sprej za nos

Aqua Maris Baby, sprej za nos

Izotonična otopina morske vode s naprednom tehnologijom Bag-on-Valve, koja štiti tekućinu od dodira s vanjskim elementima. Koristi se ako je nosić začepljen za oslobađanje prirodnim djelovanjem morske vode.

Saznaj više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.