Licencni ugovor za probiokulturu za urogenitalno zdravlje
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Licencni ugovor za probiokulturu za urogenitalno zdravlje

1 min čitanja Objavljeno: 19.9.2006.

JGL će, u suradnji s tvrtkama Chr. Hansen i Urex Biotech, na tržište plasirati preparat Lactogyn, namijenjen obnavljanju i održavanju vaginalne mikroflore.

Lactogyn kapsule sadrže jedinstvenu kombinaciju dva probiokulturna soja za koje je prvi put u svijetu znanstveno dokazano da nakon uzimanja na usta mogu naseliti vaginalni trakt i time pozitivno utjecati na urogenitalno zdravlje žene.

Preparat Lactogyn bit će dostupan u ljekarnama u Hrvatskoj u listopadu ove godine.

Vaginalna mikroflora  prirodan je zaštitni mehanizam protiv naseljavanja štetnih bakterija i gljivica. Dokazano je da je kod žena s poremećajem vaginalne mikroflore povećan rizik za razvoj urogenitalnih infekcija. Neugodni simptomi ovih upala mogu biti peckanje, svrbež u intimnoj regiji i vaginalni iscjedak. Posebno su ugrožene žene izložene antibiotskoj terapiji, stresu, spermicidima, te kod čestog mijenjanja partnera. Također i neka stanja na koja ne možemo utjecati poput menopauze ili šećerne bolesti, mogu rezultirati disbalansom vaginalne mikroflore.

Lactogyn sadrži jedinstvene probiokulturne sojeve Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14, koji su rezultat 20-godišnjeg istraživanja kanadskih znanstvenika. Klinička ispitivanja pokazala su da ovi sojevi mogu nakon oralne primjene kolonizirati vaginalni trakt i tako pomoći obnavljanje i održavanje urovaginalnog zdravlja. Svakodnevno uzimanje ovih probiokultura prirodna je, neškodljiva i učinkovita pomoć zdravlju žene.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.