Zdravlje iz Jadranskog mora

Boravak na moru oduvijek se preporučivao bolesnima i iscrpljenima, pogotovo kod dišnih tegoba. Postoje zapisi još iz drevne Grčke iz kojih je vidljivo da se bolesnicima preporučivalo udisanje morskih valova koji se lome na stijenama.

Morska voda sadrži raznovrsne soli i mikroelemente koji blagotvorno utječu na ljudsko zdravlje. Sastav morske vode kompleksan je te ga je gotovo nemoguće sintetski oponašati. Po sastavu soli, morska je voda vrlo slična tjelesnim tekućinama te su je nekad koristili i kao zamjenu za krvnu plazmu.

Morska voda za proizvodnju preparata Aqua Maris crpi se u najčišćim predjelima Jadrana prema strogo definiranim procedurama koje su povezane s dubinom na kojoj se crpi, udaljenosti od obale, vremenskim uvjetima i samim postupkom crpljenja. Svaka količina morske vode za proizvodnju proizvoda Aqua Maris prolazi mikrobiološku kontrolu, a kontinuirano se prati i oscilacija mikroelemenata te ostali parametri kvalitete morske vode u danim predjelima.

Morska voda doprema se u proizvodni pogon koji je certificirala komisija EU-a prema važećim standardima za proizvodnju sterilnih tekućih oblika. Tu se more oslobađa mikrobiološkog opterećenja, izotonizira te u savršeno aseptičkom ambijentu puni u potpuno sterilnu ambalažu. Sama je proizvodnja u visokom stupnju automatizirana, a budno je nadzire stručno i specijalizirano osoblje. Aseptički postupak kontroliran je u svakom trenutku, posebno kad je riječ o tlaku i brzini strujanja zraka, temperaturi i broju čestica u zraku. Obavezan je i svakodnevni mikrobiološki nadzor prostora, opreme i rukovatelja.

Kao prirodni resurs, morska je voda vrlo komplicirana za stabilizaciju te su u postupak proizvodnje ugrađene godine iskustva, istraživanja i rada na validaciji proizvodnog postupka i metoda za ispitivanje morske vode. Svaka proizvedena serija kontrolirana je prema definiranim specifikacijama, a u promet ide isključivo uz odobrenje stručnjaka za kontrolu kvalitete.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.