Andrej Plenković: JGL već živi četvrtu industrijsku revoluciju

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas JGL. Na sastanku s predstavnicima Upravnog odbora kompanije, premijeru i delegaciji Vlade RH predstavljen je novi investicijski projekt kompanije Integra 2020 koji je od strateške važnosti za daljnji razvoj poslovanja.

"Projekt Integra 2020 novi je JGL-ov investicijsko-razvojni projekt kojim planiramo uložiti 373 milijuna kuna u sterilnu farmaceutsku proizvodnju, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar. Projektom je predviđen rast kapaciteta sterilne proizvodnje od 60 posto u cilju daljnjeg zadovoljavanja potražnje, te integracija procesa istraživanja i razvoja, proizvodnje i kvalitete na jednoj lokaciji, čime se znatno podiže razvojno-tehnološka kompetentnost tvrtke, kao i njena globalna konkurentnost.", naglasio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

U okviru posjeta, delegacija Vlade RH na čelu s premijerom obišla je tehnološki napredne proizvodne pogone sterilnih farmaceutskih oblika u sklopu JGL Pharma Valley kompleksa, kao i gradilište buduće sterilne proizvodnje u okviru projekta Integra 2020.

"Čestitam JGL-u na uspješnom poslovanju i sjajnim financijskim rezultatima, a posebice na pozicioniranju ključnog brenda Aqua Maris koji drži osam posto globalnog tržišta. Posebno pozdravljam novo investiranje u sklopu Integre 2020, projekta koji će integrirati brojne proizvodne i istraživačko-razvojne aktivnosti tvrtke i njenih partnera. JGL je kompanija koja ima kapaciteta ići korak dalje, koja stvara nove vrijednosti te je sposobna razvijati i proizvesti proizvode koji u izazovnim tržišnim uvjetima ostvaruju prihod, dobit i osvajaju globala tržišta.", naglasio je premijer Andrej Plenković zaključujući da svojim poslovnim konceptom automatizacije, digitalizacije i robotizacije JGL već aktivno živi četvrtu industrijsku revoluciju.

"Integra 2020 doista nosi značajna ulaganja u razvoj hi-tech industrije i modernih, digitalnih tehnologija čime podiže hrvatske, ali i europske farmaceutske standarde. Također, projekt nosi novu, razvojnu dimenziju budućnosti JGL-a na putu stabilnog i održivog rasta tvrtke, ali i ima značajni utjecaj na razvoj hrvatske farmaceutske industrije, kao i farmaceutskog sektora na razini EU kao jednog od ključnih u strateškom planu za razvoj europske industrije.", zaključio je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.