Dodjela ICT gold nagrade

Prvi put ove godine dodijeljena je ICT gold nagrada, prva hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinformatičke tvrtke. Prema ocjenama stručnog žirija, za najuspješniju primjenu ICT-a u unapređenju poslovanja prepoznata je kompanija Jadran Galenski Laboratorij iz Rijeke, koja je pobjednik prvog ICT gold natječaja.

Pobjednika u ovoj kategoriji, među ne-informatičkim tvrtkama koje su na najbolji mogući način ugradile informatičke i telekomunikacijske proizvode i usluge, te na taj način postigle zavidne poslovne rezultate, izabrale su čelne osobe iz vodećih hrvatskih kompanija i redakcija.

Jadran Galenski Laboratorij na tržištu je poznat po svojim proizvodima Adriance i Aqua Maris, ali i drugim lijekovima i kozmetičkim preparatima.

Od 2005. do kraja 2008. godine, ova tvrtka s tristotinjak zaposlenih uložila je više od 18 milijuna kuna u informatičke i telekomunikacijske proizvode i usluge.

Uprava kompanije ističe da im je upravo ulaganje u ICT i korištenje najnovijih ICT tehnologija značajno utjecalo na veću produktivnost kao i rast prihoda i profita u proteklim godinama.

ICT gold nagrada osmišljena je kako bi se stimulirale hrvatske kompanije na inteligentnije i osmišljenije ulaganje u ICT, te da se pokaže kako primjena visokih tehnologija informatike i telekomunikacija može biti presudna pomoć u poslovanju.

Investicije u ICT osobito su važne kada se zna da o ulaganjima u znanje, istraživanje i razvoj danas ovisi kako će izgledati gospodarska slika neke zemlje kroz sljedećih deset godina.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.