Drugi sastanak Znanstvenog vijeća JGL-a

Znanstveno vijeće JGL-a, nezavisno tijelo s vrsnim inozemnim i domaćim stručnjacima koji ojačavaju znanstveni profil projekata kompanije, sastalo se na drugom godišnjem sastanku. Kroz interdisciplinarnu diskusiju i zajedničko promišljanje cilj je umrežiti relevantna, znanstveno utemeljena znanja koja jačaju intelektualni kapital tvrtke te donose inovativna rješenja za pacijente.

„Iznimno se veselimo svakom novom susretu sa Znanstvenim vijećem, odnosno mogućnosti da uživo prezentiramo područja vlastite stručnosti kroz predavanja i rasprave s članovima Vijeća. Sjajna je to prilika da nezavisni stručnjaci ocijene sve što radimo te da kroz zajednička promišljanja sagledamo nove prilike za rast u naša tri strateška područja – gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Snaga integracije, kojoj je baza čvrsta znanstvena utemeljenost prema potvrđenim kliničkim potrebama pacijenata, preduvjet je za rast konkurentnosti kompanije”, istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Znanstveno vijeće JGL-a, u suradnji sa stručnjacima JGL-a, tijekom protekle je godine provelo niz inovativnih formulacijskih, pretkliničkih, kliničkih i analitičkih studija, sve s ciljem umrežavanja relevantnih znanja te identificiranja novih projekata za proizvodno-tehnološki portfelj kompanije.

„Sretna sam i ponosna članica Znanstvenog vijeća JGL-a. Imam priliku surađivati ​​s timom inovativne farmaceutske kompanije i dijeliti nove ideje s kolegama iz Vijeća. Budući da su meni u fokusu istraživanja na razvoju topikalnih lijekova, obično sam vrlo aktivna u raspravama i imam priliku voditi inovativne studije s JGL-ovim timom, koji svakom projektu prilazi s ogromnim entuzijazmom. Veliko je zadovoljstvo raditi uz takav nivo uvažavanja, znanja, ekspertize i znanstvenog uzbuđenja”, riječi su prof. dr. sc. Özgen Özer, članice Vijeća i voditeljice Odjela farmaceutske tehnologije na Farmaceutskom fakultetu Sveučilišta Ege u Izmiru.

Vijeću se ove godine pridružio i prof. dr. sc. Ralph Mösges sa Sveučilišta u Kölnu, a riječ je o globalno priznatom stručnjaku iz alergologije, pulmologije i kliničke imunologije. Dr. Mösges aktivno sudjeluje u radnim grupama regulatornih agencija (EMA, FDA, BfArM) i vodi niz metodoloških i kliničkih istraživanja u područjima znanstvenog interesa. Sudjelovao je u više od 180 kliničkih ispitivanja, član je odbora Međunarodnog standardizacijskog odbora za procjenu gornjih dišnih puteva (ISCOANA) te radne skupine Međunarodnog rinološkog društva (IRS), odbora za smjernice njemačke Akademije za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata te radnih skupina za izradu smjernica o rinosinusitisu i iznenadnom gubitku sluha tog udruženja.

Vijeće čini ukupno devet eksperata, internacionalno priznatih u područjima svoga rada. Uz spomenute to su i prof. dr. sc. Henning H. Blume, prof. dr. sc. Stipan Jonjić, dr. sc. Jag Ahluwalia, prof. dr. sc. Vladimir Trkulja, prim. dr. sc. Sonja Jandroković, dr. sc. Andreas Bilstein i prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, a cijelim timom koordinira dr. sc. Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija JGL-a, koja naglašava da su očekivanja od ovogodišnjeg susreta velika jer su letvicu visoko podigli već prošle godine te su u proteklom razdoblju kompaniji donijeli mjerljiv iskorak u smjeru razvoja kompleksnih projekata i vlastitih dosjea.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.