EPSA Autumn Assembly uz generalnu podršku JGL-a

Studenti zagrebačkog Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, udruženi u Udrugu studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA), upustili su se krajem listopada u Poreču u veliki pothvat organizacije kongresa europskih razmjera s temom naziva "Quo vadis, pharmacy? Paving the way towards biological therapy". Šestodnevni događaj pod nazivom 16th EPSA Autumn Assembly, projekt Europske udruge studenata farmacije, okupio je najbolje studente farmacije i farmaceutskih znanosti iz 37 zemalja gdje se u raznovrsnim predavanjima i radionicama na cjelovit način pristupilo biološkoj terapiji i izazovima koje donosi.

Bilo je to jedno od najvećih ovogodišnjih međunarodnih studentskih okupljanja u Republici Hrvatskoj na kojemu je sudjelovalo 350 studenata i ostalih gostiju. Kao generalni sponzor, JGL je nastojao podržati znanja i inovativnost mladih farmaceuta koji su pokazali kako se trudom i radom može postići mnogo te kako unutar našeg obrazovnog sustava postoje pozitivne priče, prepoznatljive u cijeloj Europi.

Nakon ceremonijalnog otvaranja na kojemu je inspirativan govor održao Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, uslijedio je program na kojemu su se istaknula predavanja renomiranih europskih i hrvatskih predavača poput prof. dr. sc. Roberta Likića, prim. Siniše Varge, prof. dr. sc. Helene Jenzer i dr. sc. Petre Wicklandt, ali i mnogih drugih. Svi oni, kongresni su auditorij upoznali s najnovijim pomacima u području razvoja biofarmaceutika, kliničkim primjenama inovativnih terapija, ali i s financijskim izazovima s kojima se suočavaju zdravstveni sustavi.

Generalna podrška JGL-a uključila je brojne aktivnosti i angažmane zaposlenika, među kojima vrijedi izdvojiti posjetu studenata proizvodnim pogonima Pharma Valley kompleksa, "Career Fair&Speed Date" uz prezentaciju odjela u tvrtki, kao i sveobuhvatan trening marketinških i prodajnih vještina na temu Meralysa i Nasoryla M u kojemu je pobjedu odnijela grupa iz Španjolske. 

Studenti su tijekom cijelog kongresa vrlo rado posjećivali i JGL-ov promotivni štand gdje se provodila humanitarna akcija "I tvoja kap pomaže” za Savez društava "Naša djeca" te nagradne igre, fotografiranje pod nazivom "Budi drukčiji, budi vidljiv uz #jglobitelj" uz plava iznenađenja pod okriljem 20. godišnjice Aqua Marisa i atraktivne promocije proizvoda. Mnogi od njih nisu krili zadovoljstvo i oduševljenje naučenim, prenesenim i doživljenim uz JGL-ov tim.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.