Izdano Izvješće o održivom razvoju JGL-a za 2012. godinu

Peto po redu Izvješće o održivom razvoju koje sažima 2012. poslovnu godinu nova je potvrda nastojanja JGL-a da transparentno i odgovorno primjenjuje ideje održivog razvoja u iznalaženju optimalnih radnih uvjeta ljudskih resursa i dinamike posla, unapređujući pritom društvenu svijest u zajednici i gradeći čvrste temelje za ostvarenje održivog razvoja usmjerenog na pojedinca. Društveno odgovorno poslovanje temeljeno na zajedničkom ulaganju u budućnost za JGL predstavlja koncept stvaranja zajedničke vrijednosti prema kojem su aktivnosti kojima doprinosi društvu povezane s temeljnim poslovanjem s fokusom na zaštitu okoliša i unapređenje standarda života za dionike izvan i unutar tvrtke. I u ovom, petom Izvješću o DOP-u, izvještavano je sukladno smjernicama GRI (Global Reporting Initiative), kao i temeljnim načelima UN Global Compact mreže u područjima ljudskih prava, radnih prava, okoliša i antikorupcije, a njegova posebna vrijednost leži u premijernom prelasku na B razinu izvještavanja.

"S posebnim smo interesom proučili Izvješće JGL-a za 2012. godinu budući da se radi o prelasku s razine C na razinu B izvještavanja koje predstavlja značajan napredak budući da GRI zahtijeva detaljan opis pristupa upravljanju glavnim područjima održivosti za razine izvještavanja B i više. Komisija je provjerom zastupljenosti pokazatelja učinaka, stupnja jasnoće, detaljnosti i ravnoteže unutar granica Izvješća za 2012., potvrdila da je ono sukladno samoočitovanoj razini B primjene GRI-ja, ali i da je ista značajno prekoračena te smatramo da je JGL na dobrom putu da dostigne razinu A izvještavanja prema G3 smjernicama GRI-ja. Obuhvaćeni ekonomski, društveni i okolišni pokazatelji pokazuju da JGL kontinuirano nastoji uskladiti svoje poslovanje s načelima održivog razvoja, povećati transparentnost i ostvariti još kvalitetniji dijalog sa svojim dionicima. Izvješće je pregledno, sadrži veliki broj relevantnih informacija i vizualno je zanimljivo. Posebno su detaljno, kao i u prethodnim izvješćima, prikazana poglavlja o proizvodima, financijskom poslovanju, odnosu s kupcima kao i udjelima na tržištu, što govori o transparentnosti poduzeća i pridonosi visokoj ocjeni prema kriterijima GRI-a. Koristimo priliku iskazati svoje zadovoljstvo ovdje prikazanim odličnim poslovnim rezultatima kompanije koji govore o povećanju izvoza od čak 25% te o snažnom organskom rastu." - stoji u mišljenju Komisije upravnog vijeća HR PSOR-a koje je još jednu godinu za redom dala dodatnu vrijednost dokumentu.

Izvješće za 2012. godinu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.