Jadransko more među dva najčišća u Europi

Prema najnovijem ispitivanju koje je provela Europska komisija za ispitivanje kakvoće mora, naše se more ponovno nalazi na prestižnom drugom mjestu najčišćih mora u Europi. Među više od 22 000 ispitanih kupališnih voda (27 zemalja članica EU-a, uz Hrvatsku, Crnu Goru i Švicarsku), naše su se našle u samom vrhu ljestvice - odmah nakon ciparskih!

S obzirom na to da Jadransko more sadrži više od 80 esencijalnih minerala i oligoelemenata, uključujući one pozitivnog učinka na nosnu sluznicu, i na to da obala Jadranskog mora obiluje ljekovitim biljem, lako je razumjeti zašto je upravo Jadran omiljena destinacija mnogim nautičarima, istraživačima, turistima i svima onima koji žele osjetiti najbolje od prirode - čistu i bistru vodu bogatu mineralima i živim organizmima te netaknuto prirodno okruženje blage klime i prekrasnih panorama. Hrvatske su plaže dobile visokih 98,6 posto savršenih uzoraka, a na ljestvici iza Hrvatske nalaze se Malta, Grčka i Irska.

Ovi rezultati svakako su potvrda i kvalitete JGL-ovih brendova Aqua Maris i Meralys jer je upravo morska voda Jadrana njihov ključni sastojak.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.