JGL drugu godinu zaredom dobitnik nagrade Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća

JGL drugu godinu zaredom  nagrađen je Indeksom DOP-a u kategoriji velikih poduzeća na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Nacionalne konferencije o društveno odgovornom poslovanju u hotelu Regent Esplanade.

Priznanje je dodijelila Hrvatska gospodarska komora, a šesta po redu konferencija održana je u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i to pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te Ministarstva gospodarstva. Predsjednik Ivo Josipović dobitnicima je uručio osvojene nagrade, a u ime JGL-a nagradu Indeks DOP-a preuzeo je predsjednik Uprave Ivo Usmiani kazavši da JGL kontinuirano temelji poslovanje na postulatima održivog razvoja što podrazumijeva ekonomski rast uz ekološku ravnotežu i socijalni progres. Usmiani je istaknuo, "Želimo biti pouzdan i odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo vjerujući da poslovati dobro znači i činiti dobro.".

Cilj nagrade Indeks DOP-a jest istaknuti hrvatska poduzeća koja razumiju i na pravi način implementiraju društveno odgovorno poslovanje. Nagrada se dodjeljuje sukladno metodologiji koja omogućuje sveobuhvatan uvid u društveno odgovorne prakse kroz šest područja, a to su: usmjerenost poduzeća na ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja u poslovnu strategiju, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, DOP u tržišnim odnosima i društveno odgovorni odnosi sa zajednicom.

JGL iz godine u godinu nastoji imati što otvoreniji odnos prema zaposlenima, omogućiti poticajnu radnu atmosferu, njegovati zdrave međuljudske odnose i održavati dobru komunikaciju s vanjskim i unutarnjim dionicima, a sve s ciljem stvaranja klime koja podupire kreativnost, slobodno iznošenje mišljenja i raspravu o problemima. Pored toga, JGL kontinuirano usvaja nove ekološke standarde, djeluje proaktivno u smjeru očuvanja okoliša, zdravog osobnog razvoja i afirmativnog društvenog djelovanja.

Primjerice, tvrtka na svim lokacijama u Hrvatskoj koristi isključivo energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora, educira djecu  predškolske i školske dobi o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog podmorja kroz nacionalni, interdisciplinarni projekt "More je živo", dobrovoljno uključuje zaposlenike i volontere u ekološke akcije očuvanja mora kao i brojne humanitarne aktivnosti razvijajući snažan korporativni duh utemeljen na općim ljudskim vrijednostima.

Podsjetimo, izvozno orijentiranoj farmaceutskoj tvrtki JGL d.d. ovo je treće osvojeno priznanje na području održivog razvoja - tvrtka je 2011. godine nagrađena Indeksom DOP-a za najveći napredak u odnosu na prethodnu godinu, a prošle godine slavila je upravo u kategoriji velikih poduzeća.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.