JGL i Polpharma postali strateški partneri

Međusobna razmjena lijekova na recept i onih iz bezreceptnog dijela poslovanja, prijenos proizvodnje oftalmoloških proizvoda bez konzervansa u Hrvatsku, te potencijalna suradnja na ruskom tržištu – to su ključne stavke partnerstva koje su jučer ugovorile kompanije JGL i Polpharma.

Suradnjom s Polpharma Grupom koja je zastupljena u 35 zemalja svijeta, proizvodi JGL-a bit će dostupni na poljskom i drugim europskim tržištima, dok će se dio portfelja Polpharme proizvoditi u pogonima riječke kompanije te se prodavati na hrvatskom i ostalim europskim tržištima. Stručnjaci iz obje kompanije već su počeli zajednički implementirati dogovorene projekte, tako da se prvi rezultati suradnje očekuju već u 2019. poslovnoj godini.

"Jako smo sretni zbog partnerstva između naših dviju izvrsnih kompanija. Ovom suradnjom JGL dokazuje svoju snagu i konkurentnost na globalnom tržištu, kao i stručnost svojih zaposlenika, posebice u području oftalmologije koje je naše ključno terapijsko područje", istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, koji je u središnjici poljske kompanije potpisao ugovor s Markusom Siegerom, glavnim izvršnim direktorom Polpharma Grupe. JGL se uz umrežavanje znanja i kompetencija s odabranim partnerima nastoji još snažnije pozicionirati u oftalmološkom segmentu, te ojačati svoj položaj na globalnom tržištu zdravlja."Ovo je izvrstan primjer vrijednosti ulaganja u vlastitu pamet koja se očituje u razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću. Također, iznova dokazujemo izvozni potencijal hrvatske farmaceutske industrije i njenog multiplikativnog utjecaja na gospodarstvo Republike Hrvatske", izjavio je Vučić.

Podsjetimo, otvaranjem proizvodnih pogona unutar kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015., JGL je osigurao preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta. Tehnološka platforma tvrtke bazirana je na proizvodnji sterilnih otopina u kapima i sprejevima te Bag-on-Valve oblicima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.