JGL među Top 5 poslodavaca za 2012. godinu

Analizom kvalitete sustava upravljanja ljudskim resursima tvrtka JGL proglašena je jednom od top 5  u Hrvatskoj, odnosno nalazi se na izvrsnom četvrtom mjestu! Prema riječima stručnog tima na čelu s tvrtkom Selectio d.o.o. koja provodi projekt Certifikat Poslodavac Partner, vodeće kompanije uvrštene na listu imaju izvrsno razrađene sustave upravljanja ljudskim resursima što podrazumijeva cjeloviti strateški pristup svim ključnim segmentima upravljanja zaposlenicima. Važnost koju pripisuju kvalitetnom upravljanju ljudima odlikuje se kroz svrstavanje odjela ljudskih resursa među ključne funkcije u kompaniji i kontinuirani razvoj procesa koji će podržati menadžere u kvalitetnom upravljanju njihovim timom i omogućiti im ostvarenje kompanijskih ciljeva.

- "Od samog početka želja nam je bila poslati jasnu poruku da istraživanja stavova zaposlenih nisu sama sebi svrhom, već da nam je krajnji cilj jasnije razumjeti i sagledati gdje leži naša snaga u održavanju pozitivnih rezultata, ali i dodatni potencijal povećanja zadovoljstva radom i radnim okruženjem, procesima i uvjetima rada, a time neposredno i naše učinkovitosti, produktivnosti, rasta i uspješnosti kompanije koje smo svi dio",  kazala je po objavi rezultata Lorena Dika, Direktorica upravljanja ljudskim resursima u JGL-u.

Jedno od osnovnih načela u kompanijama s izvrsnim procesima upravljanja ljudskim resursima je transparentnost koja se očituje u dvosmjernoj komunikaciji sa zaposlenicima i jasno postavljenim očekivanjima od strane zaposlenika, ali i mogućnostima koje im kompanija nudi. Načelo transparentnosti i jasnih kriterija počinje od procesa odabira novih zaposlenika, nastavlja se kroz uvođenje u posao, postavljanju ciljeva i praćenje radnog učinka, nagrađivanje, edukaciju i razvoj karijere te redovitu komunikaciju i prikupljanje povratnih informacija koje su osnova za dalji razvoj.

Primjerice, kontinuitet mjerenja angažiranosti zaposlenika omogućuje JGL-u dobar uvid u to koliko su njihovi HR procesi učinkoviti. Cjelokupni menadžment tvrtke dobiva povratnu informaciju kroz percepciju uspješnosti upravljanja organizacijom i zaposlenicima. Usmjerenost na zaposlenike i HR kao strateški partner poslovanju te angažiranost kao jedan od zajedničkih korporativnih ciljeva indikatori su visoke svjesnosti menadžmenta kako je ulog u zaposlenike najvažniji preduvjet uspješnosti. Temeljem rezultata istraživanja, u JGL-u se postavljaju kratkoročni i dugoročni akcijski planovi s konkretnim inicijativama, a samo neke od inicijativa na kojima se radi u 2013. su leadership programi, inicijative za razvoj zaposlenika i upravljanje karijerom te sustavna revizija vrednovanja radnih mjesta kao osnova za transparentniji sustav nagrađivanja zaposlenika.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.