JGL na tržište plasirao prvi proizvod razvijen u svojoj tvornici u Srbiji

Na tržištima Srbije i Hrvatske početkom ožujka te na tržištu Slovenije u travnju u ponudi će se naći JGL-ov novi proizvod Gingermina, dodatak prehrani na bazi đumbira koji se koristi kod mučnine, povraćanja, bolesti kretanja i otežane probave.

Riječ je o prvom proizvodu koji nije razvijen u riječkoj središnjici, već su ga samostalno razvili JGL-ovi farmaceuti u JGL Beograd Sopotu, srpskoj tvrtki koja je sastavni dio grupacije JGL.

Riječ je o dodatku prehrani koji sadrži suhi ekstrakt korijena đumbira standardiziran na 5 % gingerola te doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava.

Od ideje s početka 2016. godine do dobivanja rješenja o stavljanju u promet u Srbiji, pa zatim i u Hrvatskoj, prošlo je nešto više od godine dana. Prema riječima direktorice JGL-a u Srbiji Petre Konosić, ideja razvoja Gingermine bila je stvaranje proizvoda na bazi ekstrakta đumbira koji ima slične indikacije kao i JGL-ova Dramina, poput smanjenja mučnine i povraćanja tijekom putovanja, no da ga kao proizvod na bazi biljnog ekstrakta mogu koristiti i trudnice za jutarnje mučnine te da doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava.

Inače, ekstrakt đumbira tradicionalno se koristi kod problema s probavom, pomaže kod nadimanja i olakšavanja iskašljavanja, mučnine i povraćanja, kao i kod gubitka apetita, ali i kod upala sluznice grla.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.