JGL najbolji izvoznik u Rusku federaciju

Na današnjem otvorenju 9. konvencije hrvatskih izvoznika, JGL nagrađen je "Zlatnim ključem" u kategoriji Najbolji izvoznik u Rusku Federaciju u 2013. Pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske priznanja su dodijeljena od strane stručnog povjerenstva predvođenog udrugom Hrvatski izvoznici, a JGL je bio nominiran u konkurenciji s tvrtkama Ericsson Nikola Tesla i Belupo. U ime tvrtke, "Zlatni ključ" preuzeo je Aleksandar Belavić, Direktor Regije ZND (Zajednica neovisnih država, engl. CIS).

Pokretanje operacija na tržištu Rusije 1998. bila je ključna strateška odluka tvrtke, s obzirom na to da se radi o ogromnom i bogatom tržištu izuzetnog potencijala i rasta. S proizvodima poput Aqua Marisa i Dramine JGL danas ondje drži lidersku poziciju, u 32 ruska grada radi oko 220 zaposlenika, a samo prošle godine ostvareno je 395 milijuna kuna od izvoza u Rusiju. U usporedbi s 2012. rast je to od čak 27 posto.

Ukupni prihodi JGL-a u 2013. rasli su po stopi od 11 posto i iznosili 685 milijuna kuna od čega je 510 milijuna realizirano na izvoznim tržištima. Izvoz je u strukturi ukupnih prihoda dosegao čak 77 posto, a prvenstveno je ostvaren na ključnim tržištima tvrtke regije ZND. Uz Rusiju, to su Ukrajina i Kazahstan u kojima JGL djeluje vlastitim operacijama, a preko zastupnika tvrtka je prisutna i u Gruziji, Armeniji, Azerbajdžanu, Moldaviji, Bjelorusiji, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Turkmenistanu, Kirgistanu i Mongoliji. U kolovozu 2014. u planu je otvaranje predstavništva i pokretanje vlastitih operacija u Bjelorusiji.

JGL je priznanjima za najboljeg izvoznika u Rusku federaciju nagrađen 2008. i 2010. godine, a ovo tržište svakako predstavlja velik i neiscrpan potencijal na kojemu postoji još puno prostora za širenje i razvoj, te unapređenje visoke izvozne pozicije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.