JGL obilježio 25. godišnjicu osnivanja tvrtke

Više od pet stotina zaposlenika JGL-a okupilo se u riječkom Pharma Valleyu, sjedištu tvrtke, kako bi proslavili 25. godišnjicu osnutka kompanije. Rezanjem slavljeničke torte, dodjelom jubilarnih priznanja i ležernim slavljem obilježen je srebrni jubilej domaće farmaceutske kompanije koja danas uspješno posluje na 30 tržišta svijeta.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani zahvalio je zaposlenicima na 25 godina zajedničkog rada te naglasio kako mu je iznimna čast i privilegija raditi s njima. "Vaša znanja, sposobnosti i vještine, hrabrost i podrška u pokretanju novih projekata, vaša inovativnost u razvoju novih proizvoda, vaša izvrsnost u najmanjem kotačiću koji pokreće ovaj veliki JGL-ov mehanizam - to je ono što nas čini drukčijima, što nas vuče uvijek dva koraka naprijed. Bez vas bi ova velika tvornica i svi njezini sadržaji, na koje smo jako ponosni, ipak bili samo zgrade koje mogu i drugi izgraditi", emotivno je Usmiani zaključio svoje obraćanje.

Na proslavu 25. godišnjice osnivanja, osim kolega iz cijele Hrvatske, u riječki Pharma Valley doputovali su zaposlenici JGL-a iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Bjelorusije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova, kao i zaposlenici tvrtki kćeri, Adrialaba i ljekarni Pablo.

Više od pet stotina JGL-ovaca zajedno se družilo uz sportske igre, a povodom obilježavanja 25. jubileja snimljena je i tzv. milenijska fotografija svih okupljenih, koji su zajednički oblikovali kapljicu, zaštitni znak tvrtke.

JGL je osnovan 1991. godine kao prvo i jedino privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Nastao je na temeljima središnjeg Laboratorija za izradu i kontrolu magistralnih i galenskih pripravaka Ljekarne JADRAN Rijeka.

Danas je JGL internacionalno prepoznata i priznata kompanija koja posluje u skladu s najboljom europskom praksom. Iako protekle dvije godine poslovanja, zbog sveopće geopolitičke krize na ključnim tržištima Rusije i Ukrajine, nisu bile lagane, JGL je u isto vrijeme realizirao najveće ulaganje u povijesti, izgradnju pogona Pharma Valley u vrijednosti od 361 milijun kuna. Ukupni prihodi kompanije u 2015. porasli su za 3,27 posto u odnosu na 2014. godinu, na 624,47 milijuna kuna, dok je neto dobit 19,75 milijuna kuna, što je skok od deset posto.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.