JGL osvaja globalno tržište

Prema najnovijoj analizi dvjesto najvećih svjetskih generičkih farmaceutskih kompanija, koju je temeljem četverogodišnjih financijskih izvještaja proveo britanski institut za industrijska istraživanja i analize "Plimsoll", tvrtka JGL nalazi se na 140. mjestu prema ukupnim prihodima i 89. mjestu prema pokazatelju profitabilnosti. U vremenu globalne financijske i gospodarske krize, koja je u proteklih nekoliko godina značajno utjecala na usporavanje poslovanja i mnogo  skromniji rast prihoda mnogih analiziranih tvrtki, rezultat se svakako može smatrati velikim uspjehom.

Prema prvim financijskim rezultatima za 2012., evidentno je kako JGL i u 2012. bilježi nove uspjehe koji su rezultat ulaganja u razvoj novih proizvoda i jačanje portfelja na postojećim tržištima, otvaranja novih tržišta te dizanja kompetencija u sustavu kako bi isporuka prema kupcima na svim tržištima bila u skladu s visoko postavljenim ciljevima.

U protekloj je godini tako ukupan prihod JGL-a rastao za 19 posto, izvoz za čak 25 posto, a udio izvoza u ukupnom prihodu bio je 75 posto. Sukladno temeljnom strateškom cilju - internacionalizaciji, tvrtka je prisutna u tridesetak država Europe, SAD-a te ZND-a, a najjače tržište i dalje je ono rusko. Svjedoče tomu i brojna priznanja koje je tvrtka kao izvoznik primila kroz godine, a među kojima se ističe najnovija plaketa Zlatne kune za najuspješniju tvrtku PGŽ-a u kategoriji velikih tvrtki, dodijeljena joj krajem 2012.

Danas je JGL na 62. mjestu među 800 proizvođača na farmaceutskom tržištu Rusije, a glavni proizvod AquaMaris nazalni sprej nalazi se u Top 50 svih tamošnjih registriranih proizvoda kojih je više od deset tisuća. JGL-ovo predstavništvo u Rusiji broji 163 zaposlenika, u 2012. je ostvarilo prodaju od oko 42 milijuna eura, te ima registriranih tridesetak proizvoda u različitim legislativnim kategorijama. Ovaj je rezultat postignut "pokrivanjem" samo desetak posto klijenata - farmaceuta, liječnika opće prakse i specijalista, kao i fokusom na nekoliko terapijskih grupa - otorinolaringologiju, ginekologiju, dermatologiju, oftalmologiju.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.