JGL-ova posada obranila naslov pobjednika Fiumanke

Maksi krstaš "JGL E1" s kormilarom Agydom Penggom i JGL-ovom posadom, obranio je naslov pobjednika ovogodišnje, dvanaeste po redu, Fiumanke. Četrnaest nautičkih milja dugu rutu po zapadnjaku jačine desetak čvorova JGL-ovci su svladali za sat i 33 minute, postavivši novo najbrže vrijeme najmasovnije regate na sjevernom Jadranu.

Fiumanka je, prema pisanju Novog lista, od početka bila "jednosmjerna ulica", s obzirom na to da je posada "E1 JGL" vodstvo preuzela već na prvoj bovi ispred Žurkova, nakon samo petnaestak minuta jedrenja, i do kraja ga samo povećavala.

"Prekrasna regata i prekrasan grad. Drago mi je da smo obranili naslov, a još više što sam ove godine i sam bio prisutan. Uvjeti su nam odgovarali, a cijela je posada odradila fantastičan posao", objasnio je za riječki list kormilar i vlasnik impresivne jedrilice VOR 70 duge isto toliko stopa koja je u svojem drugom nastupu na "riječkom prazniku jedrenja" ostvarila drugu pobjedu. Premijerno je, pak, ovaj put zaplovila "okupana" novim vizualnim identitetom JGL-a, šepureći se četverobojnim kapljicama i simboličnim sloganom "Kao kap vode na dlanu" koji su dio JGL-ovog novog vizuala.

"U godini u kojoj JGL slavi 20. rođendan posebna je čast biti dio najveće međunarodne jedriličarske priče na Kvarneru. Fiumanka i JGL, naime, imaju mnogo toga zajedničkoga - osim grada Rijeke u kojemu rastu, jačaju i napreduju, glavni pokretač prosperiteta popularne regate, kao i naše tvrtke, jest more, prava blagodat ovog predivnog kraja! Upravo zato, ponosan sam što smo u 12. godini Fiumanke, osim jedrilicom Aqua Maris, dobili priliku ponovno zaploviti i s novim vizualnim identitetom tvrtke s kojim proslavljamo dva desetljeća uspješna poslovanja. Ponosan sam i na svoj izvrstan tim na čelu s Riječaninom Darkom Hajdinjakom i Agydom Penggom koji su upravljali ovim pravim "svemirskim brodom" JGL E1. Volim Fiumanku i želim joj još mnogo vjetra, osmijeha i zdravog natjecateljskog duha u godinama koje slijede", kazao je nakon utrke Ivo Usmiani, direktor JGL-a i član pobjedničkog tima JGL E1

Nakon pobjede uslijedilo je i slavljeničko zalijevanje šampanjcem kojega nije izbjegao niti glavni taktičar Darko Hajdinjak.

Dodajmo i da je ova impresivna jedrilička "Formula 1" svojedobno sudjelovala na regati oko svijeta, a nedavno je odradila i kultnu navigacijsku regatu "500 milja", oborivši pritom rekord.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.