JGL podržao radionicu zdrave prehrane Saveza društava „Naša djeca“

Obilježavanju tradicionalnog Dječjeg tjedna ove su se godine priključile čak 102 lokalne zajednice širom Hrvatske. S ciljem ukazivanja na važnost zdrave prehrane djece, Savez društava "Naša djeca" Hrvatske, kao najveća i najstarija krovna organizacija za djecu u Republici Hrvatskoj, posvetio se temama u sklopu Međunarodne godine voća i povrća. 

U suradnji s vrtićima i osnovnim školama, diljem zemlje organizirana su edukativna događanja o zdravoj prehrani, a naša je kompanija dala podršku zanimljivoj i interaktivnoj on line radionici kuhanja "Za prste polizati" u kojoj su, uz stručnjake, vještine u brzom i zabavnom pripremanju zdravih namirnica pokazala i djeca. 

"Za rast i razvoj djece i mladih iznimno je važna pravilna i uravnotežena prehrana koja će zadovoljiti sve energijske i nutritivne potrebe organizma za rastom i razvojem. U većini europskih zemalja, pogotovo sjevernih, djeca unose preporučenih pet porcija dnevno. Kod nas čak 79,5 % djece ne jede povrće svakodnevno, a 66,3 % djece ne jede svakodnevno voće. To je, uz tjelesnu neaktivnost, jedan od ključnih razloga dječje pretilosti u Hrvatskoj", naglasila je dr. sc. Eva Pavić, nutricionistica i rukovoditeljica Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb.

Radionicu "Za prste polizati" putem Youtube kanala pratilo je nekoliko stotina zainteresiranih, a snimka iste dostupna je na ovoj poveznici. Pozivamo da pogledate što nam sve stručnjaci poručuju o kvalitetnim masnoćama i proteinima, te kako nam ručice naših mališana mogu pomoći u pripremanju zdravih obroka poput neobičnih palačinki, čokoladnih kuglica i kajgane u tortilji.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.