JGL ponovno najinovativniji izvoznik

Ponosni smo što se u društvu najboljih nalazimo već dugi niz godina, ali i što su iznova prepoznati naši napori u ostvarivanju održivog poslovanja – Mislav Vučić

JGL-u pripalo je novo priznanje „Zlatni ključ“ u kategoriji najinovativnijeg izvoznika za 2023. godinu! Svečanost dodjele upriličena je 1. srpnja 2024. u sklopu programa 19. konvencije hrvatskih izvoznika, organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Stručno povjerenstvo koje je odlučilo o nominiranima i nagrađenima bilo je sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGOR-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a, HRT-a i CRANE-a, a uz našu kompaniju u ovoj su kategoriji konkurirali Feroimpex automobilska tehnika d.o.o. i Klimaoprema d.o.o.

„Nije potrebno naglašavati koliko hrvatski izvoznici znače za ukupno gospodarstvo naše zemlje, a ponosni smo što se JGL u ovom društvu najboljih nalazi već dugi niz godina. Predana ulaganja u inovativnost osiguravaju nam kvalitetniju budućnost te nam je drago da su ti napori iznova prepoznati. Čestitam nagrađenima, kao i nominiranima, budući su izvoznici najbolji dio gospodarstva, a kao takvi možda su i jedini temelj za kvalitetne promjene“, naglasio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a koji je preuzeo nagradu te sudjelovao u panel raspravi „Izvoz u okruženju geopolitičkih rizika“ čiji je uvodničar bio Christian Hellbach, veleposlanik Njemačke u Hrvatskoj.

„Sa samo 16 posto ukupno poduzeća koja izvoze mi zapošljavamo 50-tak posto ljudi u Hrvatskoj i ostvarujemo skoro 60 posto ukupne dobiti. Ono što je najbitnije, tih 16 posto odgovorno je za otprilike 66 posto investicija i 77 posto ulaganja u razvoj“, rekao je predsjednik Hrvatskih izvoznika Davor Baković dodajući kako Hrvatskoj nedostaje adekvatna strategija razvoja domaće industrije koja bi pridonijela stvaranju veće dodane vrijednosti i poboljšanju kvalitativne strukture ekonomije i izvoza proizvoda temeljenih na znanju, kapitalu i tehnološkom razvoju.

Time je ujedno i najavljeno usvajanje Deklaracije Hrvatskih izvoznika na samoj svečanosti koja sažimlje da nova industrijska strategija i pametna industrijska specijalizacija Hrvatske trebaju biti jedan od ključnih ekonomskih zadataka na koje će se fokusirati nova Vlada, uz jačanje svih dosadašnjih i budućih napora u smanjenju poreznog, administrativnog, regulatornog i drugog troškovnog opterećenja koja snose poduzetnici i izvoznici, odnosno koji utječu na njihovu cjenovnu konkurentnost.

JGL-u je ovo deveti osvojeni „Zlatni ključ“, a u kategoriji za Najinovativnijeg izvoznika kompanija je nagrađena za poslovanje u 2017. i 2021. godini.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.