JGL postao nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta

JGL postao je nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, odnosno novog studija farmacije. Glavni izvršni direktor kompanije, Mislav Vučić, i dekan Medicinskog fakulteta, Goran Hauser, potpisali su sporazum o suradnji kompanije i fakulteta na područjima znanstveno-istraživačkog, nastavnog i stručnog rada te stručne izobrazbe.

„Studenti će dio svog praktičnog rada moći odrađivati u JGL-u, čime im riječka farmaceutska kompanija nudi ono što fakultet nema. Riječ je o proizvodnji lijekova, njihovoj distribuciji, istraživanju i razvoju lijekova te procesu kvalitete”, najavio je prof. dr. Hauser, dodajući da postoji intencija daljnje suradnje i da doktori znanosti JGL-a sudjeluju u nastavi Medicinskog fakulteta, kao i obrnuto, da zaposlenici JGL-a imaju mogućnost nastavka obrazovanja na fakultetu.

Put je to kojim se nastoji aktivno doprinositi razvijanju praksi jačanja demokratske uključivosti i pametne specijalizacije, promicanju inovativnosti te umrežavanju znanja akademskog i realnog sektora.

„Iako smo u ranoj fazi suradnje, planiramo i da će se predavanja za studente odvijati u JGL-u, prvenstveno ona koja su vezana uz povijest farmacije i opreme. Omogućit će nam to dio postava JGL Muzeja farmacije kojeg planiramo otvoriti na Svilnom, dok će naš budući istraživačko-razvojni centar s laboratorijima studentima pružiti najsuvremeniju opremu”, najavio je Vučić.

JGL je do sada bio nastavna baza Sveučilišta u Rijeci za područje biotehnologije, a sada je to postao i za područje farmacije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.