JGL predstavio viziju rasta na susretu generičke farmaceutske industrije

JGL ima atraktivan portfelj generičkih lijekova za zemlje s visokim stopama rasta farmaceutskog poslovanja, naglasila je Dunja Siuc Valković, direktorica Globalnog razvoja poslovanja u JGL-u na današnjem panelu konferencije posvećene generičkim lijekovima, bioistovrsnim lijekovima i lijekovima s dodanom vrijednošću. Upravo je ova riječka farmaceutska tvrtka imala aktivnu ulogu u organizaciji i pripremama 22. izdanja događanja Medicines for Europe i 19. globalnog događanja IGBA koje je od 8. do 10. lipnja 2016. održano u Dubrovniku.

"Fokus JGL-a je na rastućim tržištima regija MENA i ASEAN. Radi se o regijama s visokim stopama rasta farmaceutskog poslovanja, a segmenti u kojima možemo ponuditi zanimljiv portfelj još su uvijek nepokriveni. Ulaskom Hrvatske u EU dobili smo jaču percepciju kompanije na tim tržištima gdje još uvijek europska kvaliteta ima vrlo pozitivan imidž i sinonim je za visokokvalitetne proizvode", kazala je Dunja Siuc Valković, dr. med., na tematskom panelu o aktualnim kretanjima i socioekonomskim trendovima koji utječu na zdravstvenu zaštitu na tržištima u razvoju.

Europska udruga generičkih proizvođača lijekova (EGA) danas djeluje pod nazivom Medicines for Europe i predstavlja farmaceutske tvrtke koje generičkim i bioistovrsnim lijekovima opskrbljuju tržišta EU-a. Po prvi puta godišnja konferencija udruge održana je u Hrvatskoj, a tvrtka JGL, kao proizvođač iz zemlje domaćina, okupljenima se predstavila kao aktivni sudionik globalnog lanca generičke farmaceutske industrije.

"U strategiji realizacije JGL-ovog B2B poslovanja na tržištima Bliskog istoka i Jugoistočne Azije veliki potencijal predstavlja iransko tržište. Naša tvrtka s 'know howom' u tehnologiji sterilnih otopina, ali i iskustvom na velikim tržištima kao što je Rusija, za nedavnog posjeta toj zemlji prepoznata je kao atraktivan partner za iranske tvrtke.", naglasila je Siuc Valković.

Na konferenciji u Dubrovniku okupili su se lideri europske farmaceutske industrije kako bi potaknuli suradnju, raspravu i dijalog za ključne izazove budućeg, održivog pristupa visokokvalitetnim generičkim i bioistovrsnim lijekovima za europske pacijente. Među temama istaknula se važnost poboljšanja učinkovitosti zdravstvenih sustava i jače zastupljenosti generičkih lijekova, bioistovrsnih lijekova i lijekova s dodanom vrijednošću, važnost stimuliranja veće konkurencije na tržištima, kao i jače regulatorne suradnje za bolji pristup održivim poslovnim modelima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.