JGL primjerom dobre prakse vraća ugled privatnim poduzećima

Komisija upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, šestu je godinu zaredom razmotrila naše najnovije Izvješće o održivosti i donijela zaključak da isto sadrži sve potrebne elemente te zadovoljava kriterije B razine izvještavanja sukladno smjernicama G3. Tvrtka njime izražava jasnu opredijeljenost za preuzimanje odgovornosti za svoje nefinancijske učinke, a odabirom materijalnih tema i pokazatelja omogućava dionicima dostupnost informacija i mogućnost procjene nefinancijskog učinka poduzeća u 2013. godini.

Kao što je naglasio direktor Ivo Usmiani u samom uvodu, u vremenu u kojemu gospodarska kriza narušava društvene odnose i ruši povjerenje među skupinama, svijest o značaju i odgovornosti koju organizacije imaju na suvremeno društvo važnija je no ikad prije. Pritom, biti društveno odgovoran ne znači samo ispunjavati zakonske obveze, već znači ići dalje i ulagati još više u ljudski kapital, okruženje i odnose sa zainteresiranim stranama.

JGL iz godine u godinu nastoji imati što otvoreniji odnos prema zaposlenicima, omogućiti poticajnu radnu atmosferu, njegovati zdrave međuljudske odnose i održavati dobru komunikaciju s vanjskim i unutarnjim dionicima, a sve s ciljem stvaranja klime koja podupire kreativnost, slobodno iznošenje mišljenja, raspravu o problemima. Prema mišljenju komisije "JGL svojim primjerom dobre prakse u primjeni društvene odgovornosti vraća ugled privatnim poduzećima uHrvatskoj i svijetu, koji je unatrag desetak godina znatno narušen neodgovornim postupcima nekih privatnih poduzetnika koji nisu bili spremni odgovoriti izazovima održivog razvoja."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.