JGL prošle godine ostvario 1,1 milijardu kuna prihoda

Poslovanje JGL-a tijekom 2021. godine pokazalo je veliku otpornost i stabilnost, što potvrđuju povijesno najbolji rezultati. Sukladno konačnim, konsolidiranim, nerevidiranim financijskim izvještajima za prošlu godinu, JGL Grupa je ostvarila gotovo 1,1 milijardu kuna ukupnih prihoda te time zadržala poziciju vodeće domaće farmaceutske kompanije. Farmaceutski dio poslovanja ostvario je 892 milijuna kuna ukupnih prihoda, što predstavlja rast od 8,7%.

„Jako smo ponosni na nastavak stabilnog trenda poslovanja, s obzirom da se radi o teškoj godini na koju su prvenstveno utjecale okolnosti uzrokovane pandemijom od kojih su najizraženije pad potražnje i kupovne moći, poremećaji u nabavi sirovina i ambalaže, otežan pristup zdravstvenoj zaštiti...Rast je rezultat iznadprosječnih stopa rasta ključnih brendova na svim našim tržištima i povećanja tržišnih udjela u žestokoj konkurentskoj borbi, posebno u prvoj polovici godine u kojoj je izostala sezona gripe i prehlade. Nastavljamo širenjem portfelja na globalnim tržištima, uz daljnja ulaganja u vlastito intelektulano vlasništvo kroz znanstveno-inovacijski ekosustav, a prema potrebama pacijenata i potrošača“, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a dodajući kako će kompanija, sukladno dugoročnoj strategiji, nastaviti jačati ulaganja i kompetencije zaposlenika u području istraživanja i razvoja inovativnih proizvoda u tri ključna terapijska područja - gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Podsjeća i kako je prošle godine osnovano Znanstveno vijeće JGL-a s nezavisnim, internacionalnim timom eksperata koji dodatno ojačavaju znanstvenu racionalu JGL projekata i novih ideja.

„Tijekom 2021. godine, u sklopu investicijskog projekta Integra 2020, značajno smo povećali proizvodne kapacitete sterilne proizvodnje, te finalizirali izgradnju novog logističko-distributivnog centra čije ćemo službeno otvorenje upriličiti uskoro. Treći dio investicije, istraživačko-razvojni centar, napreduje u skladu s planom. Ulaganjima ćemo značajno povećati našu sposobnost razvijanja i proizvodnje kompleksnih i inovativnih proizvoda. Iskreno čestitam svim zaposlenicima koji su pokazali izniman angažman i stručnost u nepovoljnim uvjetima pandemije, kao i političko-ekonomskih napetosti. Također, zahvaljujem našim kupcima i partnerima koji su nam omogućili rast i napredak“, komentirao je poslovne rezultate Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a, dodajući kako je kompanija, u još jednoj godini borbe protiv koronavirusa, prioritetno brinula o zdravlju i sigurnosti zaposlenika, ne zanemarivši pri tome i djelovanje u široj društvenoj zajednici koje im je donijelo i premijernu Zlatnu kunu u kategoriji najbolje društveno odgovorne i održive kompanije.

JGL Grupa je po prvi puta ostvarila i dobit prije oporezivanja veću od 100 milijuna kuna, točnije 105,7 milijuna kuna. U strukturi neto prodaje po brendovima nema većih promjena. Aqua Maris i dalje uvjerljivo vodi s 34 posto udjela. Drugi po veličini je brend Aknekutan, čiji je udio porastao sa sedam na 10 posto u 2021. godini. Treće mjesto i dalje pripada brendu Meralys s osam posto udjela, a slijede ga Vizol S, Dramina, Aknet, Prolife i Reflustat.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.