JGL-u Equal Pay Champion certifikat

Temeljem pregleda aktivnosti koje su prvenstveno usmjerene na spektar razlika u plaćama između žena i muškaraca, JGL-u je pripao Equal Pay Champion certifikat koji potvrđuje predanost osiguravanju ravnopravnih uvjeta i mogućnosti ženama i muškarcima u svim segmentima i razinama kompanije.

„U JGL-u smo posvećeni tome da jednako vrednujemo rad bez obzira na rodne razlike. Osiguranje jednakih mogućnosti, ne samo obzirom na rod, nego i na dob te bilo kakav drugi oblik različitosti, u temeljnim su postavkama i politikama našeg sustava zapošljavanja, vrednovanja zaposlenika, uvjeta rada i razvoja karijere“, naglasila je Lorena Dika, direktorica korporativnog HR-a, podsjećajući kako u našoj kompaniji udio žena u Upravnom odboru iznosi 57 posto, dok je u top menadžmentu taj postotak još veći i iznosi 68 posto. Na razini cijele JGL grupacije udio žena čini 76 posto, po čemu smo značajno iznad hrvatskog prosjeka.

Projekt Equal Pay Champion pokrenula je tvrtka Selectio s ciljem prepoznavanja poslodavaca koji su odlučni u tome da postignu ravnopravnost, pravednost i jednakost u svojoj organizaciji, a certifikat predstavlja važan korak u izgradnji transparentnih sustava plaća na radnim mjestima diljem Hrvatske.

„Cilj je podržati volju, odlučnost i inicijative na temu jednakosti i ravnopravnosti rodova. Bilo nam je posebno zadovoljstvo u izvještaju izdvojiti, osim smjernica, i vaše snage koje se odnose na različitost, jednakost i uključivanje (eng. Diversity, Equity, Inclusion - DEI) i equal pay prakse koje već sada izvrsno radite. One vas svrstavaju u ambasadore ravnopravnosti i jednakosti na hrvatskom tržištu te možete biti uzor i inspiracija drugim organizacijama“, naglasili su iz Selectio Grupe dodajući kako se certificiranje provodi jednom godišnje, a sveobuhvatni kriteriji i zahtjevi certifikata bit će postavljeni u 2025. Ove godine cilj je odati priznanje kompanijama koje podržavaju dizanje svijesti o ovoj važnoj temi te se obvezuju biti kontinuirano predane održavanju i dizanju standarda kroz procese certifikacije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.