JGL-u Indeks DOP-a u kategoriji Velikih poduzeća

JGL je nagrađen Indeksom DOP-a u kategoriji Velikih poduzeća na današnjem, svečanom otvorenju Nacionalne konferencije o društveno odgovornom poslovanju u hotelu The Regent Esplanade. Priznanje je dodijelila Hrvatska gospodarska komora, a peta po redu konferencija održala se u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića koji je dobitnicima i uručio priznanja. U ime tvrtke JGL, Indeks DOP-a preuzeo je predsjednik Uprave Ivo Usmiani kazavši kako društveno odgovorno poslovanje, temeljeno na zajedničkom ulaganju u budućnost, za JGL predstavlja koncept stvaranja zajedničke vrijednosti prema kojem su aktivnosti kojima tvrtka doprinosi društvu povezane s temeljnim poslovanjem s fokusom na zaštitu okoliša i unapređenje standarda života za dionike izvan i unutar tvrtke. JGL-u je ovo drugo osvojeno priznanje na području održivog razvoja - 2011. godine tvrtka je nagrađena Indeksom DOP-a za najveći napredak u odnosu na prethodnu godinu.

Cilj nagrade i vrednovanja Indeks DOP-a je omogućiti pouzdanu godišnju usporednu procjenu najuspješnijih hrvatskih tvrtki s obzirom na njihovu odgovornost i primjenu načela održivog poslovanja. Priznanje se dodjeljuje sukladno metodologiji i kriterijima vrednovanja društveno odgovornih praksi u tri glavne kategorije: mala, srednja i velika poduzeća.

JGL, unatoč petogodišnjoj gospodarskoj stagnaciji s kojom se suočava hrvatsko društvo, u istom vremenskom periodu propulzivno raste, izvozi, investira i zapošljava - u pet godine krize udvostručeni su ukupni prihodi. Također, strategijom razvoja novih proizvoda i širenjem na nova tržišta, ukupni konsolidirani prihodi JGL Grupe narasli su s 1.500.000 HRK u 1991. godini na 877.000.000 HRK u 2013. godini (sukladno nerevidiranim izvještajima). U korporativnom portfelju JGL-a danas je gotovo 100 brendova, 540 proizvoda i 1.100 varijacija, tvrtka posluje na 40 svjetskih tržišta i 77% prodaje ostvaruje izvozom.

Zahvaljujući timskom i predanom radu zaposlenika, a zatim i kontinuiranom ulaganju u razvoj inovativnih proizvoda kojima se potiče pozitivan stav te educira o važnosti zdravlja kao preduvjeta za ispunjen i sretan život, JGL je proteklih godina uspio ostvariti izvrsne rezultate u mnogim nefinancijskim segmentima.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.