JGL-u nagrada Sjaj za isticanje društveno odgovornog poslovanja na digitalnoj platformi

Tvrtka JGL nagrađena je priznanjem Sjaj od strane Poslovne inicijative Dobra Hrvatska, HUP-a i Global Compact mreže Hrvatska, povodom isticanja dobrih praksi društveno odgovornog poslovanja na digitalnoj platformi.

Svečana dodjela održana je u hotelu Westin, u sklopu godišnje svečanosti Hrvatske udruge poslodavaca. Tom prilikom dodijeljene su i nagrade tvrtkama za društveno odgovorno poslovanje (HUP DOP) u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki te u četiri područja: briga za okoliš, briga za zaposlenike, briga za zajednicu te promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Nagrade su uručili Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca. Na svečanoj dodjeli sudjelovali su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat koji su, uz predstavnike HUP-a, također dodijelili nagrade dobitnicima.

Nagrađivanjem najboljih primjera društveno odgovornog poslovanja, HUP promiče i potiče njihovu sve širu primjenu u Hrvatskoj, kako bi od održivih principa poslovanja koristi imale i tvrtke i zajednice, što je interes svih dionika društva.

"Nema uspjeha bez odgovornosti. Odavno su prošla vremena kada tvrtke nisu morale razmišljati o tome kako se odnose prema svojim dionicima i resursima te okolišu – ako je to ikada i bilo moguće. Isto tako bez uspjeha i profita nema odgovornog poslovanja. Mi, poslodavci okupljeni u Hrvatskoj udruzi poslodavaca želimo poticati naše članove da i po pitanju vlastite odgovornosti prema zajednici i svojim dionicima neprestano pomiču granice i podižu svoje ciljeve." – izjavila je uvodno Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske uvodno je pozdravila nazočne i istaknula: "Načela poštivanja ljudskih prava, etičnosti u poslovanju i zaštite okoliša ne smiju proći bez odjeka. Nagrade koje će danas biti uručene dio su zahvalnosti koju Hrvatska udruga poslodavaca izražava tvrtkama koje su posebno fokusirane na taj dio poslovanja. Poslodavce koji svojim odgovornim djelovanjem i usvajanjem naprednih standarda značajno doprinose gospodarskom napretku te čine našu Hrvatsku pozitivnijim mjestom za život. Danas nagrađujemo dobru i etičnu Hrvatsku i ove nagrade značit će nov poticaj za daljnji rad svim dobitnicima pri čemu im želim puno uspjeha." Nagradu Sjaj u kategoriji velikih poduzeća preuzeo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.