JGL-u status nositelja poticajnih mjera za „Svilno 2“

Temeljem Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja Ministarstvo gospodarstva u proteklom je razdoblju tvrtki dodijelilo status nositelja poticajnih mjera za projekt "Svilno 2".

Cilj je mjera poticanje gospodarskog rasta i ostvarenje gospodarske politike Republike Hrvatske, njezina uključivanja u tokove međunarodne razmjene i jačanje investicijske i konkurentske sposobnosti hrvatskog poduzetništva. Na razini gospodarskih subjekata cilj i svrha poticaja jest izgradnja međunarodno konkurentnog, transparentnog i atraktivnog sustava mjera za investicije pravnih ili fizičkih osoba registriranih u Republici Hrvatskoj, obveznika poreza na dobit, koji obavljaju gospodarsku djelatnost u Republici Hrvatskoj.

Naime, podsjetimo kako smo 2013. prijavili investiciju u novi proizvodni pogon "Pharma Valley" u vrijednosti od 35,8 milijuna eura, kojom planiramo osigurati kapacitete za svoj daljnji globalni rast na postojećim i novim tržištima.

Ministarstvo je potom donijelo rješenje o maksimalnom intenzitetu poticaja u visini od 40 posto ulaganja što iznosi 103 milijuna kuna koji se može koristiti u razdoblju od najviše deset godina. JGL će koristiti poticaj kroz smanjenu stopu poreza na dobit koja će iznositi nula posto (redovna stopa iznosi 20 posto). Pri obračunu poreza na dobit za 2013. godinu iskorišten je porezni poticaj s te osnove u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.