Čak dvije sredozemne medvjedice viđene kraj Pule

Neopisiv prizor susreta s čak dvije sredozemne medvjedice, najrjeđim perajarima, ali i najugroženijim sisavcima na svijetu, proteklih je dana ushitio nekoliko slučajnih prolaznika istarske obale. Još uvijek visoke temperature "morskom čoviku" očito itekako prijaju, pa nije čudno što u pličinama južne Istre, od plaža na Kamenjaku do uvala u Ližnjanu opušteno "guštaju"!

Sredozemnu medvjedicu, još jednom treba ponoviti, ne smije se uznemiravati. Riječ je o iznimno dragoj i rijetkoj životinji čija se vrsta, gotovo izumrla, nadamo se obnavlja u našem moru. Mali, ali važan doprinos, njenom praćenju dali smo i mi - Aqua Maris Program podržava rad Grupe Sredozemna medvjedica, udruge za istraživanje i zaštitu prirode. Potpora je financijske naravi i podupire nastavak projekta monitoringa sredozemne medvjedice kamerama MULTIPIR 12 postavljenih u špiljama/staništima na istočnoj i zapadnoj obali Istre, s posebnim osvrtom upravo na Rt Kamenjak i otok Cres. Dodatna potpora svakako je i naš Meralys, čiji je medvjedica zaštitni znak!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.