JGL atrakcija uz potpis profesora Baltazara

Popularni profesor Baltazar treću je godinu zaredom stigao na riječku Trsatsku gradinu i ponovno donio dozu znanosti uz pregršt interaktivnih sadržaja.

Edukativne prezentacije najmlađima je predstavio i kreativni JGL-ov tim Istraživanja i razvoja približivši im stvaranje CO2, miješanje lanolina i vode, punjenje masti u tube i spreja u pumpice, a najveće oduševljenje izazvao je crveni kupus kao pH indikator.

Inače, Baltazar na Gradini tematska je manifestacija inspirirana činjenicom da je Rijeka poslužila tvorcima animiranog filma Profesor Baltazar kao inspiracija za stvaranje Baltazar-grada. Cilj manifestacije jest popularizacija znanosti te prezentacija znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici. Tako je na jedan dan Gradina iznova postala znanstveni centar gdje predavačice i predavači predstavljaju znanstvene teme na zanimljiv i inovativan način.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.