JGL laboratorij u sklopu „Baltazara na Gradini“

Završetak ljeta na Trsatskoj gradini bio je posvećen najmlađima koji su se kroz manifestaciju "Baltazar na Gradini” mogli upoznati sa zabavnom stranom znanosti.

U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, svoj rad predstavilo je niz znanstvenika, studenata i profesora, a na mnogobrojnim štandovima za mališane bile su organizirane interaktivne radionice gdje su iz prve ruke mogli naučiti nešto o matematici, fizici, farmaciji, kemiji ili se zainteresirati za tehničku kulturu obradom drva. 

Petu godinu zaredom mnogobrojni posjetitelji ondje su imali priliku posjetiti i mali JGL laboratorij gdje su naši zaposlenici Istraživanja i razvoja, Proizvodnje i Kvalitete kreativno demonstrirali izradu krema za lice i punjenja sprejeva, predstavili tajne uspješnog tabletiranja i ispitivali kvalitetu sirovina. Mnogi mališani u tome su im pomogli i pritom se dobro zabavili.

Projekt "Baltazar na Gradini” inspiriran je poveznicom ove legendarne animirane serije i grada Rijeke. Naime, tvorcima serije upravo je Rijeka poslužila kao nacrt za Baltazar-grad.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.