JGL objavio jedno od najkvalitetnijih Izvještaja o održivosti

Prepoznajući važnost poštivanja najviših globalnih standarda suvremenog i odgovornog poslovanja, tvrtka JGL sedmi je put zaredom objavila Izvješće o održivom razvoju koje donosi pregled ekonomskog, okolišnog i društvenog poslovanja u 2014. godini. U Izvješću, u kojemu je obuhvaćen cjelokupni raspon djelovanja i aktivnosti tvrtke, kao i svi odnosi koje pri tome tvrtka gradi, JGL se prvi puta vodi smjernicama G4 Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative - GRI).

Tročlana komisija Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) utvrdila je da je Izvješće sukladno zahtjevima sržne opcije smjernica G4 te naglasila kako je: "prvo izvješće o održivosti JGL-a rađeno po smjernicama G4, odlično priređeno, odmjereno u veličini, količini i načinu prikaza informacija što ga čini vrlo transparentnim, uravnoteženim i vjerodostojnim. Ovo je jedno od kvalitetnijih izvještaja o održivosti objavljenih ove godine u Hrvatskoj. Čestitamo JGL-u na velikom trudu i veselimo se novim rezultatima i uspjesima o kojima ćemo čitati u narednom izvješću."

Kroz Izvješće se provlači pisana i likovna poruka nacionalnog projekta "More je živo" koju JGL prati i potpomaže već nekoliko godina. Dr. Maja Novosel, voditeljica spomenutog projekta i predsjednica udruge u Izvješću kaže: "Razvijati svijest o tome da je naše more živo misija je Društva za ekološka istraživanja Paks. Hvala JGL-u što je prepoznao važnost takvih akcija te nas punih pet godina podržava. Od srca mu želimo mirno more u godinama koje dolaze." Likovne ilustracije koje obogaćuju Izvješće dijelovi su nagrađenih radova hrvatskih školaraca nastali u sklopu nacionalnog natjecanja u 2014. godini.

Tijekom 2014. godine JGL je zahvaljujući izuzetnom trudu zaposlenika u području društveno odgovornog poslovanja primio čak dvije nagrade Index DOP-a i to u kategoriji Velikih poduzeća - u travnju za rezultate i aktivnosti u 2012. te prosincu za ostvarene rezultate u 2013. godini.

U uvodnom djelu Izvješća Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani poručuje: "Uz odgovoran menadžment i predanost zaposlenika, JGL će nastaviti obavljati svoje operacije na način neškodljiv za okoliš. Uz to, tehnička sigurnost i zaštita zdravlja dionika naši su zacrtani ciljevi, počevši od početnog stupnja razvijanja proizvoda nadalje. Zaštita okoliša i očuvanje prirodnih resursa i dalje će stajati visoko na našoj ljestvici prioriteta, nastojat ćemo ostati pouzdan i odgovoran član zajednice u kojoj živimo i radimo, vjerujući da poslovati dobro znači i činiti dobro".

Ovo je još jedna prilika da zahvalimo svim dionicima koji su sudjelovali u sastavljanju IOR-a 2014. i dali važan doprinos u projektu koji u dijelu društveno odgovornog poslovanja tvrtku izdvaja u lokalnoj, nacionalnoj i regionalnoj zajednici.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.