JGL-ov tim uspješan na 17. izdanju Fiumanke

Usprkos vremenskoj prognozi koja je bila 98 litara kiše po kvadratnom metru s nula čvorova vjetra, JGL-ov tim još je jednu godinu zaredom ponosno ušao u cilj na novom izdanju Fiumanke, regate zbog koje Rijeka polovicom lipnja tradicionalno živi u znaku jedrenja.

Kaže se da "sreća prati hrabre" pa je i ovog puta izgleda baš sreća podarila svim sudionicima umjesto kiše i bonace pretežno oblačno vrijeme i konstantan južni vjetar od 15 do 18 čvorova. Ovakve uvjete nitko nije očekivao i prava su rijetkost za riječki zaljev koji obiluje bonacama.

U odličnom raspoloženju i punih jedara, JGL-ova šesteročlana posada Aqua Maris jedrilice na čelu sa skiperom Matom Poropatom svojim je zalaganjem doprinijela sjajnom rezultatu - naši su JGL jedriličari postigli zavidnu brzinu od 7 do 9 nm. Do cilja su stigli za 2 sata i 31 minutu te time zauzeli 17. mjesto u ukupnom plasmanu. Prijavljenih jedrilica bilo je više od 200.

Onaj nemirni JGL-ov duh koji kaže "Uvijek može bolje" obilježio je i ovo natjecanje pa je ekipa nakon analize rute napravila mogućnosti za poboljšanje rezultata te kažu kako će i sljedeće godine prisustvovati punoljetnoj Fiumanki uz zabavu i zdravi sportski duh.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.