JGL podržao projekt društva Paks "More je živo"

Obzirom da je JGL u svom poslovanju usko povezan s ljekovitošću čiste, prirodne morske vode Jadrana ovih je dana pokrenuta značajna akcija za čišćenje plaža Kvarnera i kvarnerskog zaljeva, s ciljem edukacije o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja.

Krajem ove školske godine i početkom iduće u nekoliko osnovnih škola i vrtića u Rijeci i Kvarnerskom zaljevu održat će se naime edukacijski projekt pod nazivom "Edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja" uz radionice "More je živo".

Ekološke radionice će voditi članovi društva za ekološka istraživanja Paks, a uz podršku JGL-a. Radi se o dugoročnom projektu na nacionalnoj razini koji će kroz niz godina pomoći u edukaciji mladih i njihovom osvještavanju da smo pomorska zemlja, da naše more nama nosi mnogo benefita i da ga trebamo čuvati.

Projekt sufinanciraju i podržavaju također Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, kao i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Do sada su članovi Društva radionicu organizirali u Dubrovniku, na Lastovu, na Braču, na Visu, na Korčuli, u Samoboru i u Zagrebu, a 2004. godine su svoj način educiranja djece uspješno prezentirali na međunarodnom kongresu "Mladi i Mediteran" u Nici u Francuskoj gdje su također dobili i puno novih ideja od kolega iz drugih mediteranskih zemalja.

Nakon što je prošloga tjedna u Osnovnoj školi Pećine održano prvo predavanje te upoznavanje mališana s najčešćim biljnim i životinjskim vrstama priobalnih staništa Jadrana, u petak, 27. svibnja, provedena je akcija na pećinskoj plaži Sablićevo, u kojoj su osim znatiželjnih osnovnoškolaca sudjelovali morski biolozi i geolozi, te iskusni ronioci. Foto prikaz donosimo u nastavku.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.