JGL primjer partnera akademske zajednice

U sklopu Poslovnog uzleta grada Rijeke održana je zanimljiva panel-diskusija "Istraživačka infrastruktura - koraci poslije" na kojoj su panelisti naglasili važnost ulaganja u sveučilišnu infrastrukturu te neophodnost suradnje akademske zajednice i gospodarstva. U ime JGL-a, u diskusiji je sudjelovala Dorotea Pernjak, mag.pharm., Direktorica istraživanja i razvoja napominjući kako Hrvatska nema dobru suradnju znanstvene zajednice i industrije te kako bismo trebali potražiti uzor u naprednim europskim zemljama gdje se već u fazi upisa na fakultete određuje smjer i povezivanje s gospodarstvom i industrijom.

"Naša je kvalitetna suradnja s biotehnologijom u Rijeci hvalevrijedna. JGL je zvijezda ovog područja, ne samo lokalno već i regionalno i mi smo industrijski partner akademskoj zajednici. Farmacija je važna za razvoj, iako smo mali, možemo biti ponosni na našu farmaceutsku industriju i njezinu povijest i znanja koja su se tu stvorila i iz središnje regije proširila na ostale. Razmjena znanja i iskustava je važna, cijenjena sveučilišna i znanstvena znanja trebaju se primijeniti u praksi. Razvoj proizvoda traje 3 - 5 godina, a naša suradnja u centru kompetencija može skratiti to razdoblje zbog specifičnih znanja", poručila je Pernjak.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.