JGL se uključio u kampanju „Cute Dog”

Riječka farmaceutska tvrtka JGL d.d. priključila se kampanji "Cute dog" koja se provodi u sklopu projekta Model 4P (posloprimci+poslodavci+podrška=posao). Projekt provodi Centar za rehabilitaciju Silver u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Centrima za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" i Dubrava, Institutom za razvoj tržišta rada i tvrtkom SELECTIO. Cilj projekta je pružanje podrške i poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom i podizanje svijesti o važnosti uloge psa pomagača u životu osobe s invaliditetom.

Centar za rehabilitaciju Silver jedinstvena je ustanova socijalne skrbi u ovom dijelu Europe koja u rehabilitaciji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom uključuje pse pomagače. Osobama s invaliditetom psi predstavljaju fizičku, emocionalnu i socijalnu kariku koja na individualnoj razini osnažuje pojedinca i pomaže mu u svakodnevnom životu i svladavanju prepreka.

Potpisivanjem kumstva JGL je postao ponosni "kum" budućeg psa pomagača, trinaest mjeseci staroga labradora Urbana. Kao što mu i ime kaže, Urban je pravi urbani tip, uvijek spreman za akciju, radoholičar, a unatoč profinjenom i ozbiljnom izgledu osjećajan je i privržen. Urban je prije mjesec dana završio program socijalizacije, uspješno savladao sve osnove pristojnog ponašanja i naviknuo se na život u ljudskoj obitelji. Tijekom tjedna u školi Centra Silver s instruktoricom prolazi potrebna testiranja i edukaciju radi daljnjeg profesionalnog usmjeravanja, a vikende provodi u obitelji socijalizatora. JGL će tijekom sljedeće godine pratiti Urbanov napredak kroz njegovo odrastanje i školovanje pa sve do "zaposlenja".

Uključivanjem u kampanju "Cute dog" JGL je ponovno pokazao da razumije potrebe zajednice i važnost promoviranja društveno odgovornih vrijednosti. Podsjetimo, upravo prošli tjedan JGL je osvojio drugu po redu nagradu Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća kojoj je cilj istaknuti hrvatska poduzeća koja razumiju i na pravi način implementiraju društveno odgovorno poslovanje.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.