JGL tim na UNICEF-ovoj Mliječnoj stazi

U nedjelju, 18. rujna, završila je tradicionalna UNICEF-ova utrka Mliječna staza, koja se na tisućama staza, virtualno, ali i na događanjima uživo, odvijala tijekom deset dana za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih.

Više od 6600 sudionika, među kojima i 50 zaposlenika JGL-a i Adrialaba, simbolično je prikupljalo zelene vrpce u znak podrške, a UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki prikupio 1,1 milijun kuna. Prikupljena sredstva uložit će se u podršku programu PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što će pozitivno i direktno utjecati na više od 20 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

 „Zahvaljujući podršci ljudi diljem Hrvatske, ali i otvorenosti mladih i stručnjaka, Mliječna staza ove je godine postigla dva vrlo važna cilja. Prikupili smo sredstva koja ćemo uložiti u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, ali i pokrenuli glasan javni razgovor o ovoj temi, koja je još uvijek obavijena stigmama, diskriminacijom, nerazumijevanjem, strahom i – tišinom. Cijena te tišine broji se u danima, mjesecima, godinama… Čast mi je što kroz kampanju o mentalnom zdravlju imamo priliku slušati glasove mladih jer jedino zajedno možemo stvarati društvo razumijevanja i podrške, društvo u kojem nijedno dijete ili mlada osoba nisu prepušteni sami sebi”, izjavila je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i zahvalila svim sudionicima, korporativnim partnerima, donositeljima odluka i osobama iz javnog života koji su i ove godine podržali Mliječnu stazu.

 Ovogodišnja se utrka održala pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva zdravstva, uz podršku 66 tvrtki, čiji su korporativni timovi sudjelovanjem u utrci vrijeme za svoje zdravlje odlučili pretvoriti u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih. JGL tim utrku je završio na 11. mjestu, realizirao zajedničkih 1872,28 kilometra aktivnosti te prikupio 773,35 virtualne zelene vrpce!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.