JGL uz Hrabro dijete

JGL je svesrdno podržao rad udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele od malignih bolesti, ali i sve one koji mogu pomoći da se olakša njihov težak put k ozdravljenju i normalnom povratku u život.

Predsjednica Jasminka Žužić naglasila je kako je udruga osnovana radi podizanja svijesti javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od karcinoma i njihove obitelji.

"Osim što vodimo bitku s teškim bolestima svojih najmlađih članova, u udruzi se susrećemo s  novčanim i prostornim problemima. Brojne uspješne aktivnosti, međutim, potiču nas da nastavimo s novim projektima i njihovom realizacijom, a sve zbog daljnjeg poboljšanja statusa oboljelih članova udruge. Želimo raditi i radom priskrbiti potrebno. Trebamo ubrzati postojeće programe ranog otkrivanja raka, trebamo bolju suradnju zdravstvene vlasti s udrugama koje imaju jednu od težih uloga u borbi protiv malignih bolesti: mijenjanje svijesti društva o tome da karcinom nije smrtna presuda", kazala je Žužić predlažući JGL-u uključivanje u jednu od aktualnih akcija udruge. Podržali smo iznimno nadahnutu akciju koja se održava na nacionalnoj razini, a nosi naziv "Karavana šišanjem uz njih".

"Ideja je da putujemo po Hrvatskoj i na trgovima gradova šišamo prolaznike, na nulericu ili samo "skratiti vrhove", nije bitno. Cijena šišanja dobrovoljni je prilog, a cilj je podrška djeci koja zbog raznih tretmana i kemoterapija izgube kosu. Želimo im pokazati da nije problem biti ošišan na nulu, štoviše, kada vide da i odrasli mogu za tren oka postati ćelavi, u njima to izaziva sreću i širi osmijeh", zaključila je Žužić.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.