JGL uz najbolje studente medicine

Hrvatski studenti medicine i ove su godine uspjeli organizirati tečaj ronjenja za studente iz različitih zemalja svijeta usprkos epidemiološkoj situaciji zbog koje su otkazani svi ostali studentski, a i veći projekti po svijetu. Izniman je to uspjeh, s obzirom na situaciju, a trud naših studenata medicine prepoznali su i podržali svojim dolaskom kolege i izvrsni studenti iz Austrije, Estonije, Islanda, Lihtenštajna, Njemačke, Poljske, Srbije, Švicarske, Španjolske, pa čak i daleke Australije. Studenti i ove godine sudjeluju u ljetnoj školi koju organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC).

"Ne učimo studente samo roniti, već ih i kroz razna predavanja najboljih hrvatskih stručnjaka učimo i o hiperbaričnoj i podvodnoj medicini, sve važnijoj u primjeni liječenja stanja prouzročenih boravkom na velikim dubinama, ali i u liječenju ulceroznog kolitisa, opeklina, smrzotina, dijabetesa, Crohnove bolesti. Veseli me i što je Centar za podvodnu i hiperbaričnu medicinu od ove godine postao i Centar istraživanja te se već počelo s nekoliko većih znanstvenih radova u kojima se ispituje korist hiperbarične medicine u liječenju Crohnove bolesti, neplodnosti, iznenadne nagluhosti i sl.”, ističe Frano Marinelli, predsjednik Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska. Dodaje da je jako sretan što se njegova udruga i u najtežim situacijama borila s privlačenjem stranih studenata, od rata, do danas uslijed krize zbog pandemije širenja koronavirusa. Zbog toga je jedna od prepoznatijih među studentima medicine.

Uz hrvatske studente već je treću godinu i JGL koji ih podupire u njihovom trudu i izvrsnosti.

"JGL već godinama gradi odnose s različitim studentskim organizacijama, oni uče od nas, ali i mi od njih. Ništa ne može zamijeniti studentski entuzijazam i radoznalost, koji nerijetko potiču prave projekte za razvoj znanosti i istraživanja. Upravo u suradnji sa znanstvenom zajednicom, posebice u proteklo vrijeme pandemije, u JGL-u smo glasno afirmirali korist od redovite primjene naših proizvoda Aqua Maris za ispiranje nosa i nosne šupljine. Naš novi slogan "Peri ruke, peri nos" podsjeća nas da je higijena presudna da bismo se obranili i zaštitili kako od virusa koji su sezonski uvijek prisutni tako i od brojnih nečistoća u zraku", tumači Anna Maria Donadić, direktorica Strateškog marketinga u JGL-u, nastavljajući kako tvrtka i ovim projektom nastoji pomoći pozicioniranju Rijeke među gradovima koji su prepoznati po medicini i farmaciji, a dodatno ih obogaćuje ljepota mora.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.