Mjerenje suhoće oka i očnog tlaka na Svjetskom danu zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja, a ovogodišnja tema bila je „Naš planet – naše zdravlje”. Povišena emisija stakleničkih plinova, topljenje ledenjaka i onečišćenja u okolišu samo su neki od problema s kojima se moderno društvo danas susreće.

Cilj ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja bio je osvijestiti građane o ovim problemima, ali i općenito o zdravlju, koje je najveće bogatstvo koje čovjek može imati.

Na riječkom je Korzu Svjetski dan zdravlja obilježen u ponedjeljak, 11. travnja 2022., u organizaciji Odjela socijalne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a. Događaj je realiziran u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Medicinskom školom u Rijeci i brojnim udrugama i partnerima.

JGL se pridružio akcijom mjerenja očnog tlaka i suhoće oka, odnosno Vizol S projektom, koji se u proteklih nekoliko mjeseci provodi u ljekarnama diljem Hrvatske, ali i u drugim državama jugoistočne Europe.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.