Na rukovodećim pozicijama u JGL-u čak 62 % žena

U Hrvatskoj žene čine 49 % zaposlenih u znanosti, no njihov je udio na vodećim pozicijama znatno niži, u čemu JGL prednjači s čak 62% žena na rukovodećim pozicijama. 

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 % zaposlenih u znanosti, njihov je udio na vodećim pozicijama znatno niži. Farmaceutskoj industriji nedostaje žena na rukovodećim pozicijama, naglašeno je na drugoj Konferenciji za žene u znanosti i farmaceutskoj industriji, koja je održana 11. veljače 2022. u organizaciji mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Naša Alenka Jajac-Knez, direktorica Tržišnih operacija i članica leadership tima kompanije, u svom je izlaganju prenijela prikaz okolnosti, trendova i studija vezanih uz status žena u farmaceutskom biznisu, naglasivši kako farmacijski sektor predstavlja okruženje iznimnih inovacija i dodane vrijednosti s izvrsnom perspektivom za rast i razvoj. Također, ponosno je istaknula JGL-ovih 62 % žena na rukovodećim pozicijama, odnosno 75 % žena u ukupnom broju zaposlenika.

„Naše kolegice imaju pravo da im prenesemo naše znanje, da ih mentoriramo i poučimo, naša je odgovornost da ih pripremimo za poziciju na kojoj će nas jednog dana zamijeniti”, kazala je Jajac-Knez, istaknuvši sintagmu „um početnika” kao vodilju tijekom razvoja karijere. Konferencija je organizirana povodom obilježavanja svjetskog Dana žena u znanosti.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.