Natječaj „More je živo“ okrunjen nagradama

Svečanom dodjelom nagrada na Odjelu za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu prošloga je tjedna završilo natjecanje u sklopu interdisciplinarnog projekta "More je živo" što ga naša tvrtka i Udruga PAKS provode po osnovnim i predškolskim ustanovama diljem Hrvatske i to kroz radionice u kojima djeca dobivaju mnoštvo znanja o važnosti čuvanja blagodati koje nam pruža naše more.

Natjecanju su mogli pristupiti učenici osnovnih škola u kojima su profesori biologije održali dodatnu edukaciju o očuvanju i zaštiti Jadranskog mora i podmorja temeljenu na edukacijskom DVD-u i popratnoj knjižici koju smo izradili u suradnji s članovima udruge PAKS na čelu s dr. sc. Majom Novosel.

Veseli nas što je broj prijavljenih radova - likovnih i testova znanja - dosegao neočekivanu, četveroznamenkastu brojku - 1300! Naime, učenici od 1. do 4. razreda na natjecanje su poslali čak 600 likovnih radova iz 35 osnovnih škola širom Lijepe Naše, dok su učenici od 5. do 8. razreda, njih čak 700 iz cijele Hrvatske, pristupili natjecanju i rješavanju testova o poznavanju živog svijeta Jadranskog mora. U prilog zaključku da se radi o doista velikom broju mladih, kreativnih i pametnih participanata govori i "rušenje" sveučilišnog računalnog sustava u vremenu slanja radova.

Pobjednika u odmjeravanju znanja, bilo je puno lakše odrediti od pobjednika u odmjeravanju talenta - komisiji u kojoj su bili dr. sc. Maja Novosel, akademska slikarica Diana Sokolić te akademski slikar, ujedno i predsjednik komisije, Dino Trtovac, nije bilo nimalo lako odabrati dvanaest najboljih likovnih radova jer su djeca naslikala prekrasne morske pejzaže, alge, biljke i životinje.

Konačan izbor tko će od prvonagrađenih učenika ići put Gardalanda ovisio je o sreći izvučenoj iz šešira čarobnjaka Joze Boze. A iz tog šešira čarobna je ruka izvukla Miu Kovačić, učenicu 1. razreda OŠ Varaždin iz Varaždina. Na put u Monako će pak ići najbolja među najboljima prema osvojenim bodovima testa znanja, a to je Lana Lešić, učenica 7. razreda OŠ Braće Glumac s Lastova.

Ostali će prvonagrađeni od 21. do 22. lipnja ove godine sudjelovati na edukativnoj radionici "Plava škola" u Aquariumu Pula, i to svatko u pratnji jednog od roditelja ili nekog od starijih koji će s njima provesti prekrasan vikend u Istri. Druge nagrade bile su poklon-bonovi od 1000 kuna Algoritma, a treće poklon-paketi JGL-a. Svi zainteresirani koji žele pogledati nagrađene likovne radove mogu ih vidjeti na PMF-u na Rooseveltovu trgu br. 6 u Zagrebu.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.