Podrška u borbi protiv celijakije

Podržali smo Udrugu oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije koja provodi višegodišnji projekt edukacije i informiranja oboljelih i šire javnosti o celijakiji. Celijakija je doživotna autoimuna bolest koja unosom glutena u organizam oštećuje tanko crijevo, što uzrokuje propadanje cijelog organskog sustava, u konačnici sa smrtnom posljedicom, ako oboljeli ne provodi strogu bezglutensku dijetu koja je njegov jedini lijek!

Udruga oboljelih od celijakije djeluje preko dvadeset punih godina, a osnovne aktivnosti su: edukacije i informiranja oboljelih i šire javnosti, praćenja zdravstvenog stanja oboljelih u suradnji sa specijalistima gastroenterolozima, sudjelovanje u mnogim stručnim medicinskim projektima koji doprinose istraživanju bolesti i unapređenju kvalitete života, kao i testiranje industrijskih namirnica na prisustvo glutena.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.