Radionice „Bez mikroplastike, bez brige“ hit KaKao programa

Edukativne radionice „Bez mikroplastike, bez brigeby Aqua Maris održane su u sklopu drugog Kostrena kids’ outdoor „KaKaO“ programa, u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena i Društva sportske rekreacije Kvarner. Zbog loših vremenskih uvjeta ove se godine događaj mogao preimenovati u Kostrena kids' Indoor, no iako je (ili možda baš upravo zbog toga) zbog kiše sve prebačeno u sportsku dvoranu, u sportsko-edukativnim sadržajima uživalo je čak tristotinjak djece i njihovih roditelja.

Cilj projekta bio je ponuditi djeci razne sportske, edukativne i zabavne sadržaje te pokazati kako da kvalitetno i aktivno provode slobodno vrijeme, bez pametnih telefona i televizora. Uz Aqua Maris radionice su pak, na zabavan i interaktivan način, razvili nova znanja ili se podsjetili na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života.

Klinci su imali priliku naučiti što je mikroplastika, kako svatko od nas može smanjiti negativan utjecaj na okoliš koristeći prirodne materijale te kako pravilno razvrstati otpad. U JGL-ovom mini laboratoriju učilo se gdje završavaju brojni plastični predmeti oko nas, na koji način štete okolišu, kako postaju opasni za naše zdravlje te kolika je važnost korištenja proizvoda bez mikroplastike. U radionici crtanja, šivanja i dizajniranja, najmlađi su oslikavali ekološki prihvatljive platnene vrećice koje su ponijeli doma, za višekratno korištenje.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.