Rapski i omiški učenici briljirali znanjem o Jadranskom moru

Svojevrsno finale ovogodišnjeg multidisciplinarno-edukativnog projekta "More je živo", koje se od 2011. godine provodi širom Hrvatske, održano je u petak, 8. svibnja, u dvorani Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Projekt je treće godine organiziran u vidu nacionalnog školskog natjecanja i to na način da stariji učenici pristupaju testu znanja o poznavanju Jadranskog mora, dok mlađi likovnim radovima na određenu temu izražavaju svoje viđenje mora i organizama koji u njemu žive.

Ove je godine testiranju pristupilo 350 učenika od 5. do 8. razreda iz 42 hrvatske škole, a čak 400 mlađih likovnjaka (od 1. do 4. razreda) iz 31 osnovne škole oduševilo je radovima na temu "Morske špilje i život u njima". Najboljima su se pokazali učenici s Raba i iz Omiša, svaka je škola iznjedrila po čak pet pobjednika!

Inače, natjecanje "More je živo" nastavak je istoimenog i iznimno uspješnog projekta u sklopu kojega je 2011. godine, uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, objavljen i Priručnik za odgajatelje, učitelje i profesore koji sudjeluju u akcijama očuvanja i zaštite Jadranskog mora u Hrvatskoj.

Nositelj i idejni začetnik projekta je udruga PAKS, a isti se već nekoliko godina održava pod pokroviteljstvom farmaceutske tvrtke JGL d.d. koja je najboljim učenicima i ovoga puta osigurala vrijedne nagrade. Tvrtka na taj način vraća moru djelić onoga što od njega prima.

Projekt će se u drugoj polovici svibnja nastaviti održavati u osnovnim školama u Splitu i Omišu i to kroz edukativne radionice namijenjene školarcima svih uzrasta.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.