Sakupljeno rekordnih pet kubika smeća

U sklopu trećeg izdanja edukativno-ekološke akcije "Za čiste plaže i čisti nos! Aqua Maris", koju zaposlenici JGL-a već tradicionalno provode sredinom lipnja, zbrinuta je najveća količina otpada do sada - čak pet kubika krupnog otpada sakupljeno je u priobalju južne obale otoka Krka. Dvadesetak zaposlenika hvalevrijednu je inicijativu provelo u uvalama smještenima između Punta i Stare Baške i to povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša i Svjetskog dana oceana, a s ciljem razvijanja svijesti o važnosti zaštite Jadranskog mora.

U četverosatnoj ekološkoj akciji očišćeni su priobalni dijelovi desetak tamošnjih plaža, a sakupljeno je štošta - od boca, limenki, suncobrana, stiropora, vrećica, mreža, plastičnih lavora, pa sve do odbačenih sandala, tenisica pa čak i ruzinavih frižidera.

S obzirom da je tvrtka u svom poslovanju usko povezana s ljekovitošću čiste, prirodne morske vode, kroz ovakav vid društveno korisnog djelovanja JGL želi vratiti okolišu djelić onoga što od njega uzima, ali i podići ekološku svijest zaposlenika, kao i ostalih korisnika mora.

U tu je svrhu angažirana jedrilica Aqua Maris tvrtke JGL, a uz podršku i pomoć TZ-a Punat i Marine Punat volonterima je osigurano i plovilo "Sv Florijan", koje je pogodno za prilaz plažama. Za adekvatno zbrinjavanje prikupljenog otpada pobrinuli su se djelatnici Komunalnog društva Črnika.

Da JGL ovakvim akcijama dokazuje da brine o zajedničkom dobru te pokazuje kako je svijest o očuvanju ekosustava i njegovih ljepota potrebno kontinuirano razvijati, potvrdio je i Danijel Biljan, direktor KD Črnika:

"Drago nam je što tvrtka JGL treću godinu zaredom aktivno brine o zaštiti okoliša, a posebno što njeni zaposlenici timski zbrinjavaju otpad i pomažu da naše predivne plaže i dalje ostanu upravo takve."

Akcija "Za čiste plaže i čisti nos! Aqua Maris" u samom nazivu ističe ime najpoznatijeg JGL-ova brenda i linije prirodnih preparata na osnovi morske vode iz Jadrana za zdravlje uha, grla i nosa. Zahvaljujući Aqua Marisu tvrtka se ove godine našla na drugom mjestu svjetskih proizvođača preparata u kategoriji nasal saline, a brend je danas prisutan na 32 tržišta svijeta.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.